Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Dezire festival – i ove godine

2020.10.20
14:13
2020.10.20
18:24
Forrás
Pannon RTV
Festival bi trebao da počne 22. novembra, a ovoga puta izostaće prateći programi.

Festival Dezire i ove godine biće organizovan u Subotici uz pridržavanje oštrih epidemioloških mera. U planu je da pozorišta iz regiona prikažu svoja nova ostvarenja. Otvaranje Dezirea planirano je za 22. novembar i nastup pariskog Ateljea 3+1 sa koreografijom Jožefa Nađa „Oma"

Situacija je trenutno takva da će uspeti da održe kontinuitet festivala. Festival Dezire koji se ove godine održava 12-ti put trajaće od 22. do 30. novembra u pozorištu „Kostolanji Deže" i na sceni „Jadran". U programu je 11 predstava.

Nakon dugog perioda neizvesnosti doneta je odluka i to je praznik za pozorište – rekao je Andraš Urban na konferenciji za medije na kojoj je najavio festivalski program. „Potpisani su već svi ugovori, tako da će festival sigurno biti organizovan, a aktuelna situacija će diktirati kojih epidemioloških mera ćemo se pridržavati. Moguće je i da pojedine trupe neće moći da dođu na festival" – dodao je direktor pozorišta „Kostolanji Deže".

U planu je da nastupe pozorišne trupe iza Pariza, Beograda, Novog Sada, Segedina, Podgorice, Budve, Sarajeva, Šapca, Tivta, Cetinja i Budimpešte. Podnaslov ovogodišnjeg festivala je: Život.

„Ove godine neće biti pratećih manifestacija, te će izostati uobičajene festivalske žurke i okupljanja, a festival se organizuje uz pridržavanje obaveznih propisanih mera. Smanjen je broj publike, obavezna je dezinfekcija cipela, ruku, nošenje zaštitnih maski, merenje telesne temperature. Idemo u susret jednom izuzetnom, egzotičnom festivalu, bar što se tiče načina ponašanja" rekao je Urban.

Ukupan budžet festivala iznosi 9,440 miliona dinara, što je značajno manje nego prethodnih godina – dodao je Andraš Urban. Moguća je već rezervacija ulaznica, a cena pojedinačne karte za predstavu iznosi 500 dinara. Rezervacija je moguća na blagajni pozorišta „Kostolanji Deže", posredstvom telefona ili elektronske pošte. Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine smatra festival Dezire manifestacijom od posebnog značaja.

Dezire
festival
Subotica
epidemija
mera
Kostolanji Deže
Jadran
scena
pozorište
Andraš Urban
Život

Najnovije

12:20, Frissítve: 16:15

Preko pet granica

Mladi iz Ade, Subotice i Gunaroša predstavljaće Vojvodinu u finalu takmičenja Karpatskog basena u kvizu „Preko pet granica“. Nadmetanje je juče održano u Senti.

Najčitanije

Mladić i devojka poginuli na Kopaoniku

Dvoje mladih smrtno je stradalo tokom noći na Kopaoniku vozeći motorne sanke, a dva člana Gorske službe spasavanja su ih zatekla na licu mesta, bez znakova života.