Ugrás a tartalomra
Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola
Pannon RTV

Dnevni boravak za talentovane osnovce u Bečeju

2019-09-16
22:32
Forrás
RTV Pannon
Osnovna škola “Šandor Petefi” u Bečeju jedna je od škola koje učestvuju u pilot projektu celodnevne nastave Ministarstva obrazovanja.

Danas je 80 učenika škole moglo prvi put da ostane na besplatnom ručku i popodnevnoj aktivnosti ove ustanove u Bečeju.

Ebédelnek a diákok

U novoj trpezariji OŠ “Šandor Petefi” u Bečeju u toku je podela obroka. Po prvi put su deca koja pohađaju celodnevni obrazovni program mogla da ručaju. “Mislim da će to biti jako dobra stvar jer možemo puno više naučiti. Biće korisno i za dalje obrazovanje” rekao je Todor Varo učenik šestog razreda.

Sin Izabele Horvat Benko tek je krenuo u prvi razred i ona misli da će popodnevni časovi biti vrlo korisni: “To je prilika da talenat marljive dece ispliva na površinu.”

Dvoje dece Silvije Batori pohađa ovu školu: “Jako mi se sviđa što dobijaju i ručak. Treba koristiti ovu priliku jer u zajednici dete uvek jede više i uvek sve ima bolji ukus. A negovanje talenata je odlična ideja.”

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola

Iako opština nije mogla da isplanira budžet zbog kasne odluke ministarstva, roditelji dece to ne moraju da plaćaju. “Praktično smo to rešili sa udruženim snagama, kao i kad smo spasili školu. Na sto stižu proizvodi od lokalnih proizvođača, u saradnji sa Gerontološkim centrom” objašnjava Igor Kiš član opštinskog veća.

Besplatne popodnevne aktivnosti uključuju programe za 80 dece. “Nagrađujemo decu koja su marljivija, poslušnija, kooperativnija, orijentisana za rezultate, pa se trudimo da sa leđa roditelja skinemo teret onoga što su debelo plaćali za privatne časove” kaže Žolt Virag direktor škole.

Od 1200 škola u zemlji, za sada samo 210 obrazovnih ustanova učestvuje u ovom projektu.

dnevni boravak
Osnovna škola “Šandor Petefi”
ministarstvo obrazovanja
projekt

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.