Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Do kraja godine nova zgrada RTV-a

2019-09-06
20:19
Forrás
Pannon RTV
Do kraja godine biće završena zgrada pokrajinskog RTV-a i prema planovima prvo će biti emitovani radio programi. Radove je obišao Igor Mirović, predsednik pokrajinske vlade.

Obnova zgrade vojvođanskog RTV-a otpočela je pre dve i po godine. Prvo su uklonjeni ostaci starog, bombardovanog zdanja, a na njihovom mestu počela gradnja potpuno novog savremenog objekta.

„Mi ćemo već u novembru imati završenu zgradu. Ovaj posao je koštao, kada je reč o izgradnji objekta, nešto više od tri milijarde i 200 miliona dinara. U toku je javna nabavka za opremu koju će u budućnosti koristiti Radio televizija Vojvodine i koja je vredna 550 miliona dinara, a misli se tu pre svega na televizijsku i studijsku opremu i sve ono što je potrebno za emitovanje programa u najsavremenijem formatu" rekao je Igor Mirović, predsednik, Pokrajinska vlada.

Prvi radijski programi prema planovima mogli bi već u novembru da krenu iz nove zgrade, kada i Novosadski radio obeležava 70-ti rođendan od osnivanja. Može se dogoditi i da ovaj plan bude odložen za nekoliko dana, jer useljavanje u nove prostorije je samo po sebi ozbiljan izazov – rekao je Miodrag Koprivica, glavni urednik vojvođanskog RTV-a. „Staviti ovakav objekat u funkciji nije stvar koja se dešava kao treptaj oka, ta migracija zahteva fazno preseljenje. Ne možete ugasiti signal, i istovremeno ga upaliti na nekom drugom radnom mestu. Preseliti sve ljude odjedanput i staviti ih da rade sa posve novom opremom i novom tehnologijom. Morate ih obučiti."

Izgradnja i opremanje novog sedišta RTV-a Vojvodine ostvaruje se zajedničkim ulaganjem Vlade Srbije, Pokrajine i novosadske lokalne samouprave.  Objekat su pored Igora Mirovića obišli i Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu.

zgrada
RTV

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Požar na Kvantaškoj pijaci

Na osnovu informacija kojima raspolažemo, rano posle podne zapalilo se smeće na prostoru Kvantaške pijace u Subotici.