Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Do kraja sedmice ostaje toplo vreme

2020-08-12
07:14
2020-08-12
15:47
Forrás
Pannon RTV
Najviše dnevne temperature kretaće se između 29 i 34 stepena, a nakon mogućih nevremena, temperatura će se privremeno spustiti.

U utorak pre podne pržilo je avgustovsko sunce. Izuzetna vrelina, velika sparina, utiče i na decu i na odrasle. Dr Margit Pajor, lekar opšte prakse, savetuje da nosimo pamučnu odeću, šešire, uzimamo mnogo voća i supe, a svoje domove da provetravamo u večernjim časovima.

„Ukoliko ne moramo ne treba da se zadržavamo napolju, posebno ne treba iznositi decu. Ako moramo napolje, treba piti mnogo tečnosti, što i inače svima preporučujem. Obratimo pažnju, jer deca često ne znaju da kažu da su žedna" kaže dr Margit Pajor, lekar opšte prakse.

Proteklih dana otpočela je i sezona cvetanja ambrozije. Alergični već imaju snažne simptome. Inače, koncentracija polena ambrozije najviše vrednosti dostiže krajem avgusta, početkom septembra. U utorak uveče našu teritoriju zahvatilo je blago naoblačenje, koje je donelo i kišu Subotici.

Kišobran će nam još možda biti potreban u sredu, ponegde su moguće povremene nepogode i oluje. U četvrtak treba ponovo računati na sunčano vreme.

Za vikend meteorolozi predviđaju promenljivo vreme, sa sunčanim intervalima koje će naglo prekidati provale oblaka. Maksimalne dnevne temperature neće prelaziti 30-ti podeok.

vreme
meteorologija
temperatura
toplo
ambrozija

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Crkvena slava u Srbobranu

Ova manifestacija se u ovom južno-bačkom mestu održava svake godine 14. septembra. Vernici su ove godine, zbog epidemiološke situacije, slavili uzdržanije, pridržavajući se propisanih mera.