Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Dobro napreduju i spoljni i unutrašnji radovi na izgradnji Rvačke akademije

2021.03.22
15:06
2021.03.22
22:15
Forrás
Pannon RTV
Građevinski radovi na objektu Vojvođanske rvačke akademije u Kanjiži teku bez zastoja. Danas je već na objekat postavljena većina crepova, a paralelno sa tim se odvijaju i unutrašnji radovi.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Izgradnja akademije se finansira sredstvima koje je izdvojila mađarska vlada u visini od 2,9 miliona evra.

Spoljašnji i unutrašnji radovi na objektu Vojvođanske rvačke akademije dobro napreduju. Sva vrata i prozori su već ugrađeni, a crepovi na krovu će takođe biti na mestu za nekoliko dana. Što se tiče unutrašnjih radova, u toku je malterisanje zidova, a pored toga su u toku i gipsarski radovi. Prema planovima, stambeni deo može biti završen do kraja aprila. Akademija će takođe biti od velikog značaja i za lokalni klub.

Rudolf Rekecki, predsednik Rvačkog kluba Potisje, Kanjiža: „Želimo da tamo već održimo većinu jesenjih takmičenja. Ovo je jedna veoma velika prilika za rvanje u Kaniži, konačno ćemo imati sopstvenu salu za treninge, svoju svlačionicu. Naši problemi sa salom će biti rešeni, a biće savršeno i za pripremu takmičara."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Regrutacija mladih talenata takođe dobro napreduje, a kako je planirano, prvi dan otvorenih vrata akademije žele da održe tokom aprila, gde će predstavnici udruženja, roditelji i budući akademci, takođe moći da obiđu gradilište.

Zoltan Balint, upravnik Fondacije „Vojvođanska rvačka akademija": „Već sada mogu da kažem da smo dva puta obišli sva udruženja i da je sve više zainteresovanih. Ljudima ova novina počinje da biva sve jasnija. Mislim da idemo u dobrom pravcu. Ono što je ohrabrujuće jeste da je ovog vikenda ovde u Kanjiži održano prvenstvo Vojvodine, na kojem su nastupila 102 takmičara, što je veoma veliki broj, dakle to znači da rvanje ima i svoju budućnost."

Očekuje se da će u radu akademije, zajedno sa trenerima angažovanim u udruženju, učestvovati više od 30 zaposlenih.

radovi
Rvačka akademija
građevinski radovi
Vojvođanska rvačka akademija
Kanjiža
vlada

Slične vesti

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.