Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dobro napreduju radovi na izgradnji mađarskog obdaništa

2021.03.23
18:33
Forrás
Pannon RTV
Objekat je već pod krovom, postavljeni su prozori, ubrzo će biti uređeno i dvorište – izjavio je Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta u programu Panon televizije.
Pannon RTV

U emisiji „Javni poslovi" presednik MNS-a je rekao da počinje da se pomanja izgled jednog savremenog, lepog i modernog obdaništa. U planu je da unutrašnje uređenje objekta započne u julu. Kako bi ovo obdanište u budućnosti moglo da funkcioniše, treba da se registruje kao ustanova – objasnio je Jene Hajnal. Obdanište „Vackor" u Subotici funkcionisaće kao samostalno obdanište, čiji je osnivač Mađarski nacionalni savet. 

Pannon RTV

„Prema našim planovima obdanište će pohađati stotinu dece, u prizemlju će biti dve grupe jaslica, a na spratu tri obdanišne grupe. S obzirom da imamo jednu prostranu fiskulturnu salu, uvereni smo, da ukoliko se situacija tako bude razvijala, onda ćemo prema potrebama moći dalje da ga proširujemo sa predškolskom grupom. To će se ustanoviti za nekoliko godina, i tada ćemo imati prilike  da za to obezbedimo posebnu prostoriju. Ovo će biti ogledno obdanište, jer će ovde na praksu dolaziti vaspitači sa Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku i najbolje stručnjake će, očigledno, nastojati da ubede da nastave da rade u ovoj ustanovi" rekao je Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta. 

Subotica
Jene Hajnal
obdanište

Najnovije

18:00, Frissítve: 18:08

U Bačkoj Topoli veliki broj novozaraženih

U opštini Bačka Topola došlo je do značajnog povećanja broja zaraženih korona virusom. Tokom meseca jula i avgusta nisu zabeležene nikakve infekcije, ali u septembru se u proseku dnevno registruje oko deset slučajeva.
12:37, Frissítve: 15:26

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.