Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Dobrotvorni Porodični dan na Makovoj sedmici

2021.08.28
21:31
2021.08.28
21:36
Forrás
Pannon RTV
Živa muzika, vašar, takmičenje u kuvanju i dečji programi su čekali zainteresovane na Porodičnom danu u subotičkoj MZ Makova sedmica. Prikupljana su sredstva za porodice u potrebi.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Mališani su mogli da jašu, a stariji da učestvuju u takmičenju u kuvanju.

Kumovi Robert Demeši i Gabor Čepe su danas prvi put na ovom događaju i učestvuju na takmičenju u kuvanju. Naravno ima i takmičara povratnika, koji su i ranije učestvovali na Porodičnom danu. Kao i ranijih godina, i ove takmičari kuvaju perkelt od jelena.

Atila Patočkai: “Kuva se više sati. Bitno je da se stavi lovorov list i zatim ostali začini. Cela stvar dobija odgovarajuću gustinu, a servira se sa komprirom ili testom.”

Živa muzika, vašar zanatskih proizvoda i dečji kutak su čekali goste na Porodičnom danu.

Ferenc Kovač, organizator: “Ove godine pomažemo porodicama u potrebi, u zavisnosti od prikupljenih sredstava, odlučićemo o pomoći jedne, dve ili više porodica. Na prethodnim porodičnim danima skupljali smo za božićne pakete, ali pošto smo ih ove godine obezbedili iz drugih izvora, sad skupljamo u dobrotvorne svrhe i sredstva usmeravamo siromašnim porodicama.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Događaj je otvorio Balint dr Pastor, predsednik Skupštine Grada Subotica.

“Mislim da je važno da svaki deo Subotice ima svoj događaj. Ovo pruža priliku ljudima koji žive u tom području ili dolaze iz drugih delova grada da se vide i druže. Najzad bez maski možemo da se pogledamo u oči i vidimo osmehe. Svakako je dobro što se nakon prošlogodišnje vanredne situacije ove manifestacije mogu ponovo održavati.”

Tročlani žiri je predvodio zamenik gradonačelnika Imre Kern, uz pomoć predsednice SVM u Subotici Timee Horvat i poslanika republičkog parlamenta SVM Arpada Fremonda.

Porodični dan organizovao je Mesni odbor SVM-a Makova sedmica.

dobrotvorni
porodični dan
Makova Sedmica
Subotica
Balint dr Pastor
SVM
Savez vojvođanskih Mađara

Najnovije

Najčitanije

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.