Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Ostojićeva dobilo vozilo

2021.09.05
19:03
2021.09.05
19:13
Forrás
Pannon RTV
Poklonom kolega iz Stapara povećana je efikasnost vatrogasaca severnog Banata.
Pannon RTV/Apczi Jenő

U sedište Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Ostojićevu smešteno je vozilo marke „škoda". Lokalni vatrogasci preuzeli su ga od kolega iz Stapara.

„Objavili smo jedan mali konkurs na kojem smo objavili da ćemo pokloniti jedno vozilo i da se javi ono društvo koje smatra da im je potrebno. Nakon toga smo rangirali prijave 20 društava koja su dospela u tešku situaciju i trebalo je da odlučimo koje društvo će biti ono koje će od nas dobiti vozilo. Izbor je pao na Ostojićevo" kaže Milisav Galić, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Stapara.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Ostojićeva od 2018. godine funkcioniše u ovoj formi, sa 24 aktivna člana. Oprema društva nedavno je dopunjena uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, kao što će i sada uručeni poklon u velikoj meri olakšati njihov rad.

„Ovo je jedno vozilo koje dalje može da se dogradi prikolicom i u njoj eventualno spremištem za vodu od 300 do 400 litara, vodenom pumpom, cevima, vatrogasnom opremom, i sa tim možemo da izađemo na lice mesta mnogo brže nego sa našim starim traktorom" kaže Zoltan Bačo, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Ostojićeva.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Između vojvođanskih dobrovoljnih vatrogasnih društva postoji veoma dobra saradnja, a ovo darivanje je i dobar primer za to.

„Mogu da kažem da je saradnja u poslednje vreme veoma dobra, posebno ovde unutar mreže vojvođanskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, jer prilično često organizujemo obuke, tako da ova mreža radi i na izgradnji kolektivnog duha. Od kada je 2018. godine napokon donet zakon o dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Srbiji, od tada sva društva dobro funkcionišu i između njih postoje dobri kontakti" rekao je Balaž Bajtai, rukovodilac Vojvođanske mreže dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Balaž Bajtai predao je i tri spomenice članovima društva u Ostojićevu, za pomoć koju su tokom 2019. godine pružili za vreme oluja koje su pogodile mađarsku županiju Sabolč-Satmar-Bereg.

Dobrovoljno vatrogasno društvo
Ostojićevo
vozilo
Stapar

Najnovije

Najčitanije