Ugrás a tartalomra
erdő
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Dodela besplatnih sadnica za pošumljavanje

2019-07-29
17:20
Forrás
Pannon RTV
Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva besplatno deli sadnice za pošumljavnje fizičkim licima, uz uslov posedovanja odgovarajućeg zemljišta minimalne površine 5 ari.

Cilj ove inicijative je povećanje pošumljavanja. Za pošumljavanje može da se koristi šumsko ili poljoprivredno zemljište, s tim što je za pošumljavanje obradivog poljoprivrednog zemljišta neophodno pribaviti saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprave za poljoprivredno zemljište. Zahtevi za dobijanje besplatnih sadnica se podnose u rano proleće ili jesen, pre početka radova na pošumljavanju, kako bi se na vreme obezbedio potreban sadni materijal. Potrebno je da fizičko lice priloži dokaz o vlasništvu za zemljište koje namerava da pošumi. Sadnice se preuzimaju u registrovanim šumskim rasadnicima.

sadnica
pošumljavanje

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.