Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Dojave o bombi u više osnovnih škola u Vojvodini

2022.05.20
12:43
2022.05.20
20:38
Forrás
Pannon RTV
Dojave o bombama došle su i na adrese osnovnih škola u Bečeju, pretnja je u obrazovne ustanove stigla u 3 časova i 50 minuta sa jedne mejl adrese.

Škole su odmah obavestile nastavnike i roditelje o tome da će se nastava nastaviti onda kada nadležni za to daju dozvolu. Trenutno se čeka dolazak nadležnih služni iz Novog Sada. Dojave o bombi obuhvatile su ceo južnobački okrug, uključujući Novi Sad, Srbobran i Bečej. Igor Kiš, predsednik Skupštine opštine Bečej, kaže da se još ne zna kako će se nastava nastaviti od ponedeljka.

Igor Kiš, predsednik Skupštine opštine Bečej: „U mnogim školama to je značilo da nastava nije ni počela, pošto je ovaj preteći mejl stiglao u zoru. Nastava u školama nije počela iz predostrožnosti, deca su zapravo poslata kućama. U takvim slučajevima, protokol je takav da škola obaveštava organe unutrašnjih poslova, a pripadnici nadležnih službi iz Novog Sada su ti koji u takvim slučajevima mogu profesionalno da postupe, a njih treba sačekati. U opštini Bečej postoji sedam osnovnih škola, koje su dobile ovu pretnju, pet u Bečeju, kao i po jedna u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu. To pogađa negde oko četiri hiljade dece."

bomba
Vojvodina
Bečej

Najnovije

15:44, Frissítve: 15:50

Lepa crkva uvek ispuni dušu

Velika obnova katoličke crkve u Adi, koja je započela još decembra 2021. godine, sada je na pola puta. U toku je sređivanje unutrašnjosti, a ove nedelje započeće i izmena krovne konstrukcije.
12:57, Frissítve: 19:25

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.