Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Dom zdravlja u Senti dobilo kovid-sanitetsko vozilo

2022.05.24
14:46
2022.05.24
16:47
Forrás
Pannon RTV
Novo vozilo hitne pomoći pomaže u svakodnevnom, napornom radu Doma zdravlja u Senti. Ovu investiciju je podržala država, i ona će biti neizostavni deo lokalne brige o pacijentima.

Postoji stalna potreba za modernizacijom vozila hitne pomoći, jer svake godine pomoć u Domu zdravlja Senta zatraži oko 5000 ljudi, što znači 15 pacijenata dnevno.

U Domu zdravlja Senta trenutno je u funkciji pet sanitetskih vozila, koja su u svakodnevnoj upotrebi.

Čongor Lerinc, glavni tehničar, Dom zdravlja, Senta: „Novo vozilo hitne pomoći nabavljeno je u okviru programa „Hitan odgovor na kovid". Dobili smo jedno vozilo hitne pomoći, koje je zaista bilo potrebno, naime kod starog sanitetskog vozila, sa kojim smo prevezli više od 500 pacijenata, bila je potrebna tolika količina dezinfekcije, da je hlor uništio to vozilo."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Specifičnost vozila koje vredi blizu 7 miliona dinara je fabrički ugrađen ozonski generator, koji garantuje dezinfekciju unutrašnjosti vozila.

Gustav Šurjan, direktor Doma zdravlja, Senta: „Vozilo hitne pomoći je vozilo sa osnovnom opremom, što znači da ima odgovarajuću opremu za snabdevanje kiseonikom i za respiraciju. Ako je potrebna neka druga vrsta dijagnostike, onda ćemo dopuniti iz drugog vozila, odnosno iz naših rezervi."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

I pored toga što jedan kompleten tim obezbeđuje nesmetanu negu pacijenata, u Domu zdravlja Senta je uvek, u svakom trenutku u pripravnosti i jedna kovid-jedinica.

Senta
vozilo

Slične vesti

Najnovije

16:18, Frissítve: 20:20

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75 godina

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75. godišnjicu. Povodom ovog jubileja predat je na korišćenje novi teren sa veštačkom travom i sistem za navodnjavanje glavnog terena. Klub je za sve zainteresovane organizovao porodični dan i prijateljsku utakmicu.

Najčitanije

Tradicionalna trka magaraca u Svetićevu

U Svetićevu u opštini Bačka Topola je održana trka magaraca. Ovaj događaj je bio obogaćen s nekoliko propratnih programa, kulinarskim takmičenjima, takmičenju u obaranju ruku u ženskoj i muškoj kategoriji i takmičenju u ispijanju piva.