Ugrás a tartalomra

Dozvole za ribolov, koje važe za Bačkotopolsko jezero, već mogu da se nabave

2023.02.06
15:46
2023.02.06
17:52
Forrás
Pannon RTV
Zabrana ribolova na štuku je na snazi do 1. aprila. Od 1. marta biće zabranjen ribolov na smuđa, jer tada počinje mrest ove ribe grabljivice.

Bačkotopolsko jezero je ovih dana tiho, na snazi je zabrana lova na štuke, a miroljubivu ribu je sada teško uloviti - kaže Atila Doboši. Ovaj sportski ribolovac iz Bajše stigao je sa kadicom za šarana, kako bi ulovljenu ribu bez povreda mogao da pusti nazad u vodu. Riblji fond u jezeru je u besprekornom stanju, a vodostaj nakon kišnog vremena postepeno raste.

„Mnogo volim da pecam ovde na Bačkotopolskom jezeru, ovde sam imao mnogo bogatih iskustava, u ovoj vodi obitavaju veliki amuri, šarani, babuške i druga vrsta bele ribe, a da ne govorim o somu, prošle godine sam uspeo da oborim lični rekord, a to je bio jedan amur od 22,5 kilograma, bilo je to jedno sjajno iskustvo.”

Bačkotopolsko jezero obiluje autohtonim vrstama ribe, šaranom, a takođe i ribama grabljivicama. Prošlogodišnja sušna godina i nizak vodostaj nisu naškodili ribljoj populaciji. Tokom poslednjeg kišnog perioda nivo vode je u porastu. „Aqua Top doo” iz Bačke Topole je 15. januara počeo sa prodajom dozvola za ribolov.

Zoltan Ivanič, direktor, „Aqua Top doo”, Bačka Topola: „Cena je ista kao i prošle godine, dakle košta 5000 dinara na godinu dana, višednevna karta košta 2000 dinara, a dnevna 1000 dinara. I dalje se može se kupiti na istom mestu kao i prethodnih godina, preko Udruženja ribolovaca „Jezero”, a lokacija je takođe ostala ista. Do sada je za ovih nekoliko dana prodato 20-25 dozvola, tako da postoji potražnja za njihovom distribucijom.”

Jedna dozvola važi za tri štapa za pecanje. Ribolovce i riblji fond neprekidno kontrolišu ribočuvari. Ove godine nadležni na Bačkotopolskom jezeru planiraju još jedno poribljavanje.

dozvole za ribolov
Bačkotopolsko jezero

Najnovije

07:46

Uhapšen zbog droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.