Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Dozvoljena poseta gerontološkim centrima ali pod strogim uslovima

2021.01.29
20:33
Forrás
Pannon RTV
Najvažniji uslov je da stanovnik gerontološkog centra koji prima posete dobije obe doze vakcine protiv virusa korona. Postoje i dodatni uslovi.

Posetioce mogu da primaju oni korisnici u staračkim domovima koji su prošli čitav postupak vakcinacije - odluku je u petak doneo krizni štab. Posete se mogu odvijati pod kontrolisanim uslovima, u skladu sa epidemiološkim propisima. Uslov koji se mora ispuniti, da bi posetioci mogli da uđu u gerontološki centar, je da poslednjih 14 dana u njemu nije otkriven nijedan slučaj zaraze virusom korona, bilo kod zaposlenih, bilo kod korisnika usluga samog doma, odnosno da je osoba koja prima posete prošla ceo postupak vakcinacije i da je od druge doze vakcine proteklo nedelju dana. Nadalje, u onim staračkim domovima u kojima je prethodno registrovan pacijent sa virusom korona, mora proći 28 dana od otkrivanja poslednjeg slučaja i tada im se može omogućiti poseta.

Gerontološki centar
koronavirus
poseta
uslovi

Najnovije

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!