Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Dozvoljena poseta gerontološkim centrima ali pod strogim uslovima

2021.01.29
20:33
Forrás
Pannon RTV
Najvažniji uslov je da stanovnik gerontološkog centra koji prima posete dobije obe doze vakcine protiv virusa korona. Postoje i dodatni uslovi.

Posetioce mogu da primaju oni korisnici u staračkim domovima koji su prošli čitav postupak vakcinacije - odluku je u petak doneo krizni štab. Posete se mogu odvijati pod kontrolisanim uslovima, u skladu sa epidemiološkim propisima. Uslov koji se mora ispuniti, da bi posetioci mogli da uđu u gerontološki centar, je da poslednjih 14 dana u njemu nije otkriven nijedan slučaj zaraze virusom korona, bilo kod zaposlenih, bilo kod korisnika usluga samog doma, odnosno da je osoba koja prima posete prošla ceo postupak vakcinacije i da je od druge doze vakcine proteklo nedelju dana. Nadalje, u onim staračkim domovima u kojima je prethodno registrovan pacijent sa virusom korona, mora proći 28 dana od otkrivanja poslednjeg slučaja i tada im se može omogućiti poseta.

Gerontološki centar
koronavirus
poseta
uslovi

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.