Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr Balint Pastor o ciljevima SVM-a

2023.01.10
16:20
2023.01.10
16:33
Forrás
Pannon RTV
Zaštita i očuvanje graditeljskog nasleđa, razvoj Palića, kao i sprovođenje razvoja mesnih zajednica bili su ciljevi Saveza vojvođanskih Mađara za Suboticu u 2022. godini.

Ovo je rekao dr Balint Pastor, potpredsednik SVM-a, predsednik gradske skupštine grada Subotice, na snimanju naše emisije „Subjektivno“. U republičkom budžetu su uspeli da obezbede novac za plansku dokumentaciju potrebnu za raspisivanje tendera autoputa Y-krak, kao i za proširenje graničnog prelaza Horgoš - istakao je dr Balint Pastor. Dodao je da su na raspolaganju i finansijska sredstva za nastavak radova na Narodnom pozorištu u Subotici kao i Akvaparka na Paliću. Što se tiče razvoja železnice, rok za završetak železničke pruge Beograd-Budimpešta do 2025. godine je održiv. Migrantska situacija koja vlada u Srbiji je ublažena - naglasio je potpredsednik SVM-a. Prema njegovim rečima, postoje i dva faktora koji bi mogli da olakšaju situaciju sa stanovišta mađara u Vojvodini.

Dr Balint Pastor, potpredsednik SVM-a: „S jedne strane, ovo je trosmerni niz pregovora koji je počeo između mađarskog premijera, predsednika Republike Srbije i austrijske kancelarke. Suština ovoga je da ovaj problem treba suzbiti na južnim granicama Srbije, a ne da ovde, na našim prostorima haraju ilegalni migranti. S druge strane, Hrvatska je ušla u šengensku zonu, zato obično kažem, sada i odavde iz Panon TV-a, da poručujem migrantima da pokušaju da idu kroz Hrvatsku, a kroz Mađarsku.“

dr Balint Pastor
SVM

Najnovije

15:27, Frissítve: 17:13

Svetski dan bez duvana

Dnevno od raka pluća u Srbiji umire 13 ljudi, a 90 odsto njih su pušači. Danas se obeležava Svetski dan bez duvana. Srbija se po broju pušača nalazi na petom mestu u Evropi.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.