Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr Balint Pastor o kapitalnim ulaganjima na Paliću i u Subotici

2021.01.12
13:06
2021.01.12
16:24
Forrás
Pannon RTV
Nije samo izgradnja akva parka ono u šta rukovodstvo grada ulaže nadu, kada govorimo o njihovom nastojanju da Palić povrati status banjskog mesta. Zgrada Narodnog pozorišta u Subotici može biti završena do kraja ove godine.

Najznačajnije kapitalno ulaganje na Paliću je trenutno izgradnja akva parka, ali za gradsko rukovodstvo u Subotici nije to jedina važna stvar u tom naselju. Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, smatra veoma važnim da je preduzeće „Park Palić", koje upravlja tim područjem, prešlo u nadležnost SVM-a. Zahvaljujući tome, razvoj Palića može krenuti u pravcu, koji će tom mestu vratiti originalni, banjski status – rekao je u izjavi za RTV Pannon, predsednik Skupštine grada. Pored izgradnje akva parka, to uključuje očuvanje i obnovu znamenitih zgrada, odnosno poboljšanje kvaliteta vode jezera. Dr Balint Pastor osvrnuo se i na obnovu zgrade Narodnog pozorišta, za koju se očekuje novac iz republičkih izvora.

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, Subotica: „Mandatarka Ana Brnabić, sada već predsednica vlade, navela je u svom ekspozeu u oktobru da će izgradnja Narodnog pozorišta biti završena do kraja 2021. godine. Ne možemo predvideti budućnost i ne znamo kolika će sredstava zahtevati borba protiv korona virusa, ali ja se trenutno još uvek nadam da će zgrada konačno biti završena do kraja 2021."

dr Balint Pastor
Palić
Subotica
ulaganja
Akva park
Narodno pozorište Subotica

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.