Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr Balint Pastor o kapitalnim ulaganjima na Paliću i u Subotici

2021.01.12
13:06
2021.01.12
16:24
Forrás
Pannon RTV
Nije samo izgradnja akva parka ono u šta rukovodstvo grada ulaže nadu, kada govorimo o njihovom nastojanju da Palić povrati status banjskog mesta. Zgrada Narodnog pozorišta u Subotici može biti završena do kraja ove godine.

Najznačajnije kapitalno ulaganje na Paliću je trenutno izgradnja akva parka, ali za gradsko rukovodstvo u Subotici nije to jedina važna stvar u tom naselju. Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, smatra veoma važnim da je preduzeće „Park Palić", koje upravlja tim područjem, prešlo u nadležnost SVM-a. Zahvaljujući tome, razvoj Palića može krenuti u pravcu, koji će tom mestu vratiti originalni, banjski status – rekao je u izjavi za RTV Pannon, predsednik Skupštine grada. Pored izgradnje akva parka, to uključuje očuvanje i obnovu znamenitih zgrada, odnosno poboljšanje kvaliteta vode jezera. Dr Balint Pastor osvrnuo se i na obnovu zgrade Narodnog pozorišta, za koju se očekuje novac iz republičkih izvora.

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, Subotica: „Mandatarka Ana Brnabić, sada već predsednica vlade, navela je u svom ekspozeu u oktobru da će izgradnja Narodnog pozorišta biti završena do kraja 2021. godine. Ne možemo predvideti budućnost i ne znamo kolika će sredstava zahtevati borba protiv korona virusa, ali ja se trenutno još uvek nadam da će zgrada konačno biti završena do kraja 2021."

dr Balint Pastor
Palić
Subotica
ulaganja
Akva park
Narodno pozorište Subotica

Slične vesti

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije