Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Dr Balint Pastor: Policija čini konkretne korake vezano za migrante

2020-11-30
17:12
Forrás
Pannon RTV
Predsednik skupštine Grada Subotice održao je konferenciju za štampu na kojoj je bilo reči o asfaltiranju ulica, kanalizacionoj mreži, Y kraku, razvoju javnih preduzeća, zborovima građana i drugim temama.

Skupština Grada Subotice osvrnula se na proteklih prvih 100 dana vršenja dužnosti od konstituisanja, predsednik skupštine doktor pravnih nauka Balint Pastor je održao konferenciju za štampu na kojoj se osvrnuo na niz aktuelnih tema počev od migrantske krize pa do postavljanja spomenika bivšem gradonačelniku Subotice doktoru pravnih nauka Karolju Birou, za čijeg mandata je građena Gradska kuća.

Dr Balint Pastor je izjavio da je uprkos teškoćama koje je prouzrokovala epidemija korona virusa sačuvano funkcionisanje grada, nadalje je naglasio da je završena izgradnja parkirališta u Čantaviru te asfaltiranje ulice akademika Borisa Kidriča na Hajdukovu.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Saobraćaj je poboljšan asfaltiranjem 3500 metara u mesnim zajednicama Hajdukovo, Kelebija, Čantavir i Novo Selo, a do početka zime će se popraviti još 1450 metara. Iz republičkih izvora se grade nadvožnjaci na Y kraku, a obnova železničke pruge Subotica-Senta je završena. Na konferenciji za štampu je bilo reči i o širenju kanalizacione i gasne mreže, te sporazumu o sa policijom i žandarmerijom o odvoženju migranata iz Subotice.

"Tačno znam da se ti ljudi, to jest da se deo njih vraća, ali je ogroman napredak da se državno rukovodsvo suočava sa ovim problemom, i da u cilju bezbednosti građana policija čini konkretne korake. Ranije to nije bilo tako u ovolikoj meri" – kazao je predsednik lokalnog parlamenta Subotice.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Na konferenciji je rečeno i da lokalna samouprava sa novom vizijom i elanom vrši svoj posao, te da je Savez vojvođanskih Mađara u okviru akcije od vrata do vrata u 21 navratu bio u 30 mesnih zajednica i detektovao 400 problema, čije je rešavanje zadatak na prvom mestu. Naglašeno je da su zahvaljujući mađarskoj vladi brojne bolnice u Vojvodini dobile monitore za kontrolu stanja pacijenata, kao i respiratore.

dr Balint Pastor
policija
Subotica

Najnovije

Najčitanije