Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Dr. Balint Pastor: Pruga Segedin-Subotica donosi procvat oblasti

2020-05-30
20:33
2020-05-30
20:51
Forrás
Pannon RTV
Otvaranjem Mađarskog kulturnog centra na Paliću ostvario se višedecenijski san Palićana - rekao je dr. Balint Pastor.

Nosilac liste SVM za opštinu Subotica je rekao da je stvoren prostor zajednice gde su uglavnom kulturni sadržaji ali će ono biti i mesto susreta za one koji ovde žive.

Naglasio je da ako lista SVM-a pobedi na izborima, za Suboticu dolaze do izražaja drugi prioriteti. Političar je dodao da bi trebalo posvetiti veći naglasak na razvoj lokalnih zajednica kao što su: Palić, Šupljak, Bački Vinogradi, Hajdukovo, Nosa, Čantavir, Bajmok i druge subotičke mesne zajednice, sačuvavši karakter grada i njegovo jezgro u stilu secesije.

Želimo srednje-evropski grad, kome će doprineti razvoj železničke pruge Segedin-Subotica – dodao je dr. Balint Pastor: “Nakon čije izgradnje i rekonstrukcije će se od početka 2022. godine otvoriti prostor. Naselja severno od Subotice, koja se nalaze prema granici će procvetati. Mogu čak da napomenem i okolinu Segedina. Postaće potpuna realnost da se od Subotice do Segedina ili obrnuto stigne za 40 minuta.”

Balint Pastor
Segedin
Subotica
pruga
Palić
Mađarski kulturni centar
Šupljak
Bački Vinogradi
Hajdukovo
Nosa
Čantavir
Bajmok
SVM
Savez vojvođanskih Mađara

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.