Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr Balint Pastor: Vojvođanski Mađari mogu imati samo koristi od dobrih špansko-srpskih odnosa

2022.07.30
14:52
2022.07.30
15:48
Forrás
Pannon RTV
Tokom dva dana boravka u Beogradu, Pedro Sančez je posetio i republički parlament, gde su ga primili premijer u odlasku Ivica Dačić i Dr Balint Pastor, predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Španijom.

U centru razgovora bile su uključene političke teme kao i saradnja dva parlamenta.

Premijer Španije prvi put je u zvaničnoj poseti Srbiji.

Dr Balint Pastor, šef republičke parlamentarne grupe SVM: “Verujem da će današnja poseta doprineti ubrzanju evropske integracije zemlje. Mađarska i nekoliko drugih zemalja kontinuirano i veoma snažno stoje uz evropsku integraciju zemlje, a poslednjih meseci im se priključila i Španija. Što se tiče ekonomske saradnje, prošla godina je bila prva kada je spoljnotrgovinski bilans dve zemlje premašio milijardu dolara. Verujem da će ova godina biti još bolja. Mi, vojvođanski Mađari možemo imati samo koristi ako se ekonomski i politički odnos Španije i Srbije postavi na sve viši nivo.”

Dr Balint Pastor
vojvođanski mađari
špansko-srpski
odnos
Pedro Sančez
Španija
SVM

Najnovije

17:37, Frissítve: 17:44

Kasni sazrevanje višnje u Feketiću

Zbog hladnijeg i vlažnijeg vremena od uobičajenog, može doći i do oštećenja roda. Kako kažu proizvođači, voće zbog niske otkupne cene ne vredi prodavati, pa se trude da ga prodaju prerađeno.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.