Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr Balint Pastor: zaokruživanje odgovora „ne" usporava integraciju Srbije

2022.01.14
13:04
Forrás
Pannon RTV
U Ustavu će biti izmenjeni samo delovi vezani za rad pravosuđa - rekao je dr Balint Pastor, gostujući u emisiji „Subjektiv", a u okviru toga način izbora sudija i javnih tužilaca.

Šef poslaničke grupe SVM-a u Skupštini Srbije je precizirao da će se zakonodavna i izvršna vlast, odnosno Parlament i Vlada, u potpunosti povući iz ovih pitanja, i da će sudije, odnosno tužioce birati Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca. On je zamolio Mađare u Vojvodini da izađu na referendum u nedelju i glasaju sa „da".

„Želim da zamolim vojvođanske Mađare da u nedelju izađu na glasanje i da na referendumu glasaju sa „da", jer činjenica da će sudovi biti nezavisniji svakako nije problem, a nadam se da će tako i biti, a to će pokazati budući period. Ja sam o mom viđenju ove teme govorio na skupštinskom zasedanju, ali je mnogo važnije od toga - kako sam to i rekao – da je to očekivanje Evropske unije, zbog čega glasanje sa „ne" usporava integraciju naše zemlje."

dr Balint Pastor
referendum
ustav

Najnovije

12:20, Frissítve: 16:19

Deca na Putu Krsta

U Subotici je u nedelju popodne održano sećanje na stradanje i raspeće Isusa Hrista. Četrnaest stanki na Putu Krsta ovoga puta su prošla deca.

Najčitanije

Mladić i devojka poginuli na Kopaoniku

Dvoje mladih smrtno je stradalo tokom noći na Kopaoniku vozeći motorne sanke, a dva člana Gorske službe spasavanja su ih zatekla na licu mesta, bez znakova života.