Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Dr Krtinić: Epidemiološka situacija u Subotici je neizvesna, ali je pod kontrolom

2020-06-25
17:43
Forrás
Pannon RTV
Trenutno je u Subotici registrovano 15 osoba aktivno zaraženih koronavirusom. Prema rečima dr Gordane Krtinić, epidemiološka situacija je i dalje neizvesna.

Epidemiolog Opšte bolnice Subotica je istakla da je u Subototici, od početka epidemije kod  77 testiranih osoba utvrđeno da imaju koronavirus, uključujući i pripadnike vojske i policije, od kojih su trojica izgubila borbu protiv virusa. Što se tiče zaposlenih u bolnici, trenutno su pod nadzorom samo jedan lekar i jedna medicinska sestra. Krtinić je naglasila da su učinili sve kako bi sprečili širenje epidemije.

Dr Gordana Krtinić, epidemiolog, Opšta bolnica Subotica: „U Subotici je trenutno evidentirano 15 aktivnih slučajeva koronavirusa. Od početka epidemije, dakle od 6. marta, u Subotici je registrovano ukupno 77 potvrđenih slučajeva. Epidemiološka situacija je i dalje neizvesna, ali je pod kontrolom, a svi potvrđeni slučajevi se nalaze pod nadzorom. Od tih 15 pacijenata, dva se leče u Kliničkom centru Vojvodine, dok je preostalih 13 u kućnoj izolaciji, pod redovnim i svakodnevnim nadzorom."

koronavirus
Dr Gordana Krtinić

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.

Ponovo radi bazen na obali Tise u Kanjiži

Nakon pauze od dve sedmice, ponovo je početkom nedelje otvoren bazen pored Tise. Sve je više posetilaca koji dolaze da se rashlade, iskoriste dobro vreme, prijatnu vodi i uređeni deo.