Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Dr Mikloš Rušvai: indijska mutacija virusa nije opasnija od do sada poznatih

2021.05.04
18:10
Forrás
Pannon RTV
Indijska varijanta ima dvostruku mutaciju, zato se zaraza brzo širi – kaže mađarski virusolog za Panon RTV. Razgovor vođen sa Miklošem Rušvaijem emitujemo sutra u emisiji „Javni poslovi" (Közügyek).

Indijska mutacija izaziva iste simptome kao i do sada poznate varijante, ali oni mogu da se ispolje u težem obliku. Virusolog ističe da vakcine štite i od ove mutacije.

„Ukoliko se indijska mutacija pojavi u Mađarskoj, isto kao što je prisutna ovde i južnoafrička, neće pokrenuti novi talas epidemije, jer vakcine koje su do sada u upotrebi, odnosno ukoliko je neko već zaražen i preležao raniju varijantu virusa, bilo britansku varijantu, bilo vuhansku varijantu, bilo da nije imao simptome ili da je oboleo, ali je preležao zarazu, i ta osoba je zaštićena isto kao i one koje su vakcinisane."

Mikloš Rušvai
virusolog
indijska
mutacija
virus
korona

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon