Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Drugi dan Festivala cvetanja Tise u Senti

2022.06.19
14:14
2022.06.19
18:08
Forrás
Pannon RTV
Uz vinsku ulicu i izložbu rukotvorina, održano je i takmičenje u ribolovu, te razni muzički koncerti.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zanimljivi programi su čekali sve zainteresovane drugog dana Festivala cvetanja Tise u Senti.

U subotu prepodne glavnu ulogu su imali ribolovci na festivalu, organizovano je takmičenje u retro ribolovu. Ovo je već tradicija.

Robert Rac Sabo, predsednik Udruženja ribolovaca Senta: "Svake godine takođe i mi učestvujemo na ovom festivalu, sa jednim takmičenjem u retro ribolovu, što znači da ribolovci moraju da iza sebe imaju najmanje 30-35 godina iskustva u ribolovu."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U poslepodnevnim satima organizatori festivala nisu zaboravili ni na mališane. Kej je pun dečije graje.

Dora Adu: „Volim da crtam. Nacrtala sam celu Tisu, suncobrane i most. Volim crtanje na festivalu i što da se osećamo dobro."

Crtanje kredom je prvi put organizovano ove godine i izazvalo je veliko interesovanje.

Akoš Bala, nastavnik likovne kulture: „Pružena nam je prilika za sve ovo. Ova lokacija betonskog pristaništa. Ideja je bila da se uključe u crtanje sa kredom kako bi ceo ovaj događaj i kej bili šareniji."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Osim izlagača, na festivalu se pojavilo i nekoliko Udruženja građana. Članovi Rotari kluba u Senti su prodavali limunadu i koktele, s ciljem poboljšanja lokalnog zdravstvenog sistema.

Jožef Šandor, predsednik, Rotari kluba u Senti: "Pitali smo koji su problemi u zdravstvu i dobili smo prilično ozbiljan popis koja sredstva nedostaju, nema osnovnih sredstava i nakon ozbiljnije rasprave, odlučili smo da nije posao udruženja građana da rešavaju probleme zdravtsva, ali mi ćemo ipak pružiti podršku."

Kasni poslepodnevni sati kao i veče je bilo rezervisano za koncerte. Najspektakularniji elemenat festivala nije izostao ni ove godine: povorka brodova sa bakljama i vatrometom su bili ispraćenim sa velikim interesovanjem na obali Tise u Senti.

Festivala cvetanja Tise
Senta

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.