Ugrás a tartalomra
Vlada Srbije

Država čini sve da najstarijim građanima obezbedi dostojanstveno starenje

2022.10.01
16:58
Forrás
Vlada Srbije
Darija Kisić posetila Klub za starije „Radana Pupić“ u Beogradu.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić posetila je danas, povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Klub za starije „Radana Pupić“ u Beogradu, gde je najstarijim sugrađanima poručila da je država uvek tu uz njih, jer ceni i pamti sve ono što su uradili za nju i naš narod.

Kisić je, čestitajući najstarijima njihov dan, istakla da Srbija na mnogo načina pokazuje da misli na najstarije građane i čini sve da poboljša njihov kvalitet života i finansijski položaj.

Ministarka je navela da će penzije u novembru biti povećane za devet odsto, kao i da se od početka sledeće godine očekuje povećanje od 12 odsto.

Danas je dan kada još jednom treba da se podsetimo koliko ste nam važni, a Srbiji ste važni svakoga dana. Vi ste naš temelj i oslonac, vi nam pokazujete kako treba da se ponašamo, da budemo odgovorni, vi ste naši uzori i vaša iskustva su za nas neporocenjiva, poručila je ona.

Poseti Klubu za starije „Radana Pupić“ prisustvovala je i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Grada Beograda Aleksandra Čamagić.

stari
Darija Kisić

Najnovije

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.