Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Dugačak red ispred kovid ambulante u Subotici

2021.03.22
18:39
Forrás
Pannon RTV
U subotičku kovid ambulantu u Harambašićevoj ulici ponovo se javlja ogroman broj pacijenata sa tegobama gornjih disajnih puteva. Ambulanta ponovo radi punim kapacitetom. Red ispred zgrade se ne smanjuje, a pacijenti na pregled čekaju i nekoliko sati.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Ponovo se veliki broj pacijenata sa tegobama gornjih disajnih puteva pregledava u kovid ambulanti u Harambašićevoj ulici. Skoro 250 dnevno. Pacijenti u dugačkom redu čekaju na pregled. Čini se da se ponavlja scenario epidemiološke situacije iz novembra-decembra.

Pacijenti se u ordinaciju primaju po petoro u isto vreme, kako bi se održala što manja gužva u zatvorenom prostoru.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Prepodne i popodne radi po 4-4 tima lekara i medicinskih sestara. Svaki tim dnevno pregleda oko 50 pacijenata. Testovi 70-80 pacijenata budu pozitivni.

Dr Elizabeta Vrana, pulmolog, kovid ambulanta u Harambašićevoj ulici, Subotica: „Virus se brže širi, to što se priča, da se brže širi, lakše se zaražavamo sa virusom. Kliničke slike mogu biti raznovrsne, isto kao u novembru i decembru. Imamo pacijente koji su dobri, iako su hroničari, a isto tako možemo da imamo pacijente gde očekujemo da su mladi da neće biti ništa, da oni završe sa nekom komplikacijom."

Dr Elizabeta Vrana kaže da je veoma važno da svi nastave da se pridržavaju trenutnih epidemioloških mera, to je jedini način da se spreči širenje virusa. Doktorica je uputila apel svima da se vakcinišu protiv korona virusa!

kovid
ambulanta
red
Subotica
pacijent

Slične vesti

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.