Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Dugoročno rešenje protiv komaraca i štetočina u Kanjiži

2023.04.26
15:38
2023.04.26
17:18
Forrás
Pannon RTV
Lokalna samouprava Kanjiža i firma Ciklonizacija logistika d.o.o. Novi Sad su potpisale petogodišnji ugovor za suzbijanje komaraca i štetočina.

Prema odredbama dugoročnog ugovora, lokalna samouprava Kanjiža će obezbediti više od 50 miliona dinara za sprovođenje komunalnih aktivnosti poput dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u opštini u narednih pet godina.

U sledećih pet godina zagarantovano je prskanje komaraca i štetočina na području opštine Kanjiža. Prethodnih godina je ova novosadska kompanija takođe obavljala ove poslove, a dugogodišnji ugovor ima nekoliko prednosti - naglasio je Dario Aćimović, PR menadžer kompanije Ciklonizacija Logistika d.o.o. iz Novog Sada.

„Jedan dobar deo akcija moći ćemo da izvodimo biološkom tretmanima, a kada je u pitanju redukcija brojnosti komaraca, tretmani koji se rade na vreme biološkim preparatom i tu dolazimo do značajne ekološke priče.“

Jedan od razloga za potpisivanje dugoročnog ugovora je i zaštita životne sredine, a druga prednost je brza i delotvorna reakcija, rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

“Budući da je priroda nepredvidiva i niko ne može da predvidi kakvo ćemo leto imati, koliko će biti kišovito, koliko će biti sušno, koliko ćemo insekata, komaraca, glodara susresti, stoga petogodišnji ugovor predviđa okvir koji možemo koristiti u bilo kojem trenutku, u bilo kojem trenutku možemo koristiti usluge ove kompanije."

Narednih nedelja stručnjaci će pratiti vremenske prilike i razvoj larvi komaraca, a ako se Tisa povuče, krenuće se sa uništavanjem larvi komaraca.

komarci
Kanjiža
Dario Aćimović
Robert Fejstamer

Najnovije

14:50, Frissítve: 17:03

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.

Najčitanije