Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Duplira se kapacitet "Žute kuće" u Subotici

2021.02.08
13:38
2021.02.08
17:26
Forrás
Pannon RTV
Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku udvostručuje svoje prostorne kapacitete.

U toku je obnova fasade Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku u Subotici, zgrade "Žute kuće". Radove finansira mađarska vlada, a završetak radova se očekuje 22. jula. Na spratu objekta će se nalaziti sobe za profesore i goste, kao i učionice, a objekat dobija i amfiteatar od 250 mesta, dok se biblioteka seli u novi prostor.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Radovi na objektu su pri kraju, a njima se kapacitet gotovo duplira. U poslednjoj fazi radova će se postaviti novi imobilijar i tehnika za koji su već obezbeđena sredstva. I završetak spoljnih radova se očekuje tokom godine, sredinom leta.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Zamenik dekana Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici Žolt Namestovski kaže da su radovi na fasadi započeli 22. jula i da su izvođači tražili rok od godinu dana za potpunu obovu fasade te da bi trebali da posao završe ove godine do 22. jula. Paralelno sa obnovom fasade teče i zamena prozora, te će zgrada imati veću energetsku štedljivost.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku MTTK radi od 2006. godine, a trenuto ga pohađa oko 250 studenata.

Subotica
žuta
kuća
Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku
Učiteljski fakultet
Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku

Slične vesti

Najnovije

15:44, Frissítve: 20:04

Lepa crkva uvek ispuni dušu

Velika obnova katoličke crkve u Adi, koja je započela još decembra 2021. godine, sada je na pola puta. U toku je sređivanje unutrašnjosti, a ove nedelje započeće i izmena krovne konstrukcije.
12:57, Frissítve: 19:25

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Najčitanije

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.