Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Duplira se kapacitet "Žute kuće" u Subotici

2021.02.08
13:38
2021.02.08
17:26
Forrás
Pannon RTV
Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku udvostručuje svoje prostorne kapacitete.

U toku je obnova fasade Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku u Subotici, zgrade "Žute kuće". Radove finansira mađarska vlada, a završetak radova se očekuje 22. jula. Na spratu objekta će se nalaziti sobe za profesore i goste, kao i učionice, a objekat dobija i amfiteatar od 250 mesta, dok se biblioteka seli u novi prostor.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Radovi na objektu su pri kraju, a njima se kapacitet gotovo duplira. U poslednjoj fazi radova će se postaviti novi imobilijar i tehnika za koji su već obezbeđena sredstva. I završetak spoljnih radova se očekuje tokom godine, sredinom leta.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Zamenik dekana Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici Žolt Namestovski kaže da su radovi na fasadi započeli 22. jula i da su izvođači tražili rok od godinu dana za potpunu obovu fasade te da bi trebali da posao završe ove godine do 22. jula. Paralelno sa obnovom fasade teče i zamena prozora, te će zgrada imati veću energetsku štedljivost.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku MTTK radi od 2006. godine, a trenuto ga pohađa oko 250 studenata.

Subotica
žuta
kuća
Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku
Učiteljski fakultet
Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku

Najnovije

12:00, Frissítve: 12:08

Gorivo jeftinije za četiri dinara

Litar evrodizela će do sledećeg petka na pumpama maksimalno koštati 201 dinar za litar, a benzin evropremijum BMB 95 najviše 171 dinara za litar. Nove cene stupiće na snagu od 15 časova.

Najčitanije

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.