Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Dužnici u Novom Bečeju ostaju bez gasa

2020-12-01
19:03
Forrás
Pannon RTV
U Novom Bečeju i Kumanu, sva domaćinstva koja lokalnom Javnom preduzeću „Komunalac" duguju više od 5000 dinara, ostaće bez snabdevanja gasom.

Isključivanje je počelo u oktobru. Od tada je već dvadeset korisnika ostalo bez prirodnog gasa. To se desilo zbog toga što je ove godine lokalno Javno preduzeće „Komunalac" bilo prinuđeno da uplati dug od deset miliona dinara Srbijagasu. Iznos duga se u najvećoj meri nagomilao u mesecima kada je zbog epidemije korona virusa uvedena vanredna situacija, pošto je javno preduzeće odobrilo tromesečno odlaganje plaćanja korisnicima, koji u martu, aprilu i maju nisu bili dužni da plate potrošenu količinu gasa. Mnogi su tu priliku iskoristili, ali nekoliko stotina korisnika još uvek nije platilo dug, uprkos upozorenjima koja su im uručena u septembru. Korisnicima, koji su dugovali od 100000 do 200000 dinara, već su u oktobru prekinuli snabdevanje gasom, a isti će biti uključen samo u slučaju da dužnik u potpunosti vrati dug, a uz njega takođe mora da plati i naknadu za ponovno uključivanje, u visini od 5000 dinara. Zaposleni u javnom preduzeću izvršili su terensku kontrolu, i tom prilikom je evidentirano i nekoliko nelegalnih aktivnosti, jer ima i onih koji su se, iako isključeni iz sistema, ponovo, i to ilegalno, priključili na isti. Protiv njih se pokreće sudski postupak.

U Novom Bečeju i Kumanu će inače to postati redovna praksa, što znači da će svi korisnici, čiji dug za određeni mesec prelazi pet hiljada dinara, ostati bez snabdevanja gasom.

Novi Bečej

Najnovije

Najčitanije