Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dvokomponentna vakcina se može primiti i u Kanjiži

2023.02.05
15:14
2023.02.05
18:28
Forrás
Pannon RTV
Nova vakcina protiv korona virusa dostupna je i u Kanjiži, a svi zainteresovani je mogu primiti kao buster dozu.

Važno je da između dve vakcinacije treba da prođe tri meseca. Što se tiče zaraženih, u ovoj opštini je registrovan mali broj novih slučajeva.

U opštini Kanjiža meštani trenutno uglavnom traže dozu za revakcinaciju. Nova, dvokomponentna vakcina protiv korona virusa, može se uzeti kao buster doza, a prvenstveno se preporučuje onima koji boluju i od neke druge bolesti.

Karolina Đolai, direktorka, Dom zdravlja Kanjiža: „Ona zapravo već štiti od dva virusa, dakle štiti od originalnog virusa Kovid i od njegove modifikovane verzije, stoga pruža veću zaštitu. Moram da skrenem pažnju građana da ovo nije obavezna vakcina, dakle treća, četvrta i peta buster doza nisu obavezne nikome, odnosno sam pacijent odlučuje o tome da li želi da ih primi.”

Interesovanja za ovu vakcinu, koja je u Kanjiži dostupna već blizu tri nedelje, i dalje postoji.

Karolina Đolai, direktorka, Dom zdravlja Kanjiža: „Iznenađujuće je to da je u prvoj nedelji, kada još nikome nismo ni rekli, već bilo prijavljenih za novu vakcinu, a i od tada imamo i dalje onih koji se prijavljuju, samo treba voditi računa o tome da između dve buster doze treba da prođe tri meseca, dakle ako je neko primio četvrtu dozu, treba da prođe tri meseca kako bi mogao da primi novu, petu dozu.”

Na teritoriji opštine se u kovid ambulantu dnevno javlja od 10 do 15 pacijenata, od kojih zaražene budu od jedne do četiri osobe, ali su u većini slučajeva njihovi simptomi blagi, tako da se samo retko javljaju meštani sa teškim simptomima, koji zahtevaju bolničko lečenje.

vakcinacija
Kanjiža
virus korona
korona virus
Karolina Đolai

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.
16:47, Frissítve: 17:04

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.