Ugrás a tartalomra

Eko park i igralište za mlade!

2022.08.11
13:08
2022.08.11
16:47
Forrás
Panon RTV
Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.

Na novom igralištu vlada veliko uzbuđenje, svi žele da isprobaju sve nove elemente.

Renata Čikoš, Kanjiža: „Jako mi se sviđa, živim ovde u blizini, videla sam ceo proces kako se gradi, drago mi je da se mladi konačno okupljaju i da konačno imamo jedno bezbedno, moderno igralište, gde svi mogu da pronađu odgovarajuću igru za sebe, i ja imam jednu ćerku i nadam se da će i ona ovde naći neki sadržaj za sebe."

Projekat je realizovalo lokalno Udruženje „Landart", koje je prostor dizajniralo prema potrebama meštana, roditelja i mladih. Za mališane je napravljeno jedno bezbedno igralište, a za mlade prostor pogodan za druženje.

Agneš Šafranj Turu, predsednica Udruženja „Landart": „Koncept je uvek bio taj da igralište zadržimo, kao što je to bilo i ranije, ali rodila se i jedna nova želja, jer su mladi želeli deo prostora za sebe, pa su tako nastali ovi novi elementi, koje vidite odvojeno od igrališta."

Naftna industrija Srbije je obnovu podržala sa 5 miliona dinara. To već nije prva veća investicija ove kompanije u opštini. U 2015. godini je kompanija podržala nevladine organizacije, 2019.godine je izgrađen „Park nauke", godinu dana kasnije je Dom zdravlja bio u prilici da nabavi opremu, dok je 2021. godine NIS obezbedio informatičku opremu za škole. Svaki od ovih projekata je doprineo razvoju Kanjiže sa po 5 miliona dinara.

Milan Borenović, rukovodilac pogona kompanije NIS „Severni Banat": „Do sada smo u Kanjiži od 2009.godine finansirali ukupno 97 konkursa, u vrednosti od 71 milion dinara. Ono što je još lepše, jeste da ćemo nastaviti da podržavamo ove projekte, što je podjednako lepo i za nas, i za zajednicu u Opštini Kanjiža."

Projekat je Opština Kanjiža podržala sa dodatnih 10 miliona dinara, pa je za uređenje novog prostora utrošeno 15 miliona dinara.

Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža: „Drago mi je das mo i NIS-u uspeli da pronađemo sufinansijera za ovu ideju, a takođe smo srećni i zbog toga što je na današnjem otvaranju prisutno toliko ljudi, i posmatrajući njihova lica možemo videti koliko uživaju u mogućnostima koje ovaj prostor pruža."

Novi društveni prostor već čeka sve one koji žele da se igraju, a čim vremenske prilike st dozvole, biće završen i deo sa zelenilom.

eko park
Kanjiža
igralište

Slične vesti

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije