Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Eko park i igralište za mlade!

2022.08.11
13:08
2022.08.11
16:47
Forrás
Panon RTV
Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.

Na novom igralištu vlada veliko uzbuđenje, svi žele da isprobaju sve nove elemente.

Renata Čikoš, Kanjiža: „Jako mi se sviđa, živim ovde u blizini, videla sam ceo proces kako se gradi, drago mi je da se mladi konačno okupljaju i da konačno imamo jedno bezbedno, moderno igralište, gde svi mogu da pronađu odgovarajuću igru za sebe, i ja imam jednu ćerku i nadam se da će i ona ovde naći neki sadržaj za sebe."

Projekat je realizovalo lokalno Udruženje „Landart", koje je prostor dizajniralo prema potrebama meštana, roditelja i mladih. Za mališane je napravljeno jedno bezbedno igralište, a za mlade prostor pogodan za druženje.

Agneš Šafranj Turu, predsednica Udruženja „Landart": „Koncept je uvek bio taj da igralište zadržimo, kao što je to bilo i ranije, ali rodila se i jedna nova želja, jer su mladi želeli deo prostora za sebe, pa su tako nastali ovi novi elementi, koje vidite odvojeno od igrališta."

Panon RTV

Naftna industrija Srbije je obnovu podržala sa 5 miliona dinara. To već nije prva veća investicija ove kompanije u opštini. U 2015. godini je kompanija podržala nevladine organizacije, 2019.godine je izgrađen „Park nauke", godinu dana kasnije je Dom zdravlja bio u prilici da nabavi opremu, dok je 2021. godine NIS obezbedio informatičku opremu za škole. Svaki od ovih projekata je doprineo razvoju Kanjiže sa po 5 miliona dinara.

Milan Borenović, rukovodilac pogona kompanije NIS „Severni Banat": „Do sada smo u Kanjiži od 2009.godine finansirali ukupno 97 konkursa, u vrednosti od 71 milion dinara. Ono što je još lepše, jeste da ćemo nastaviti da podržavamo ove projekte, što je podjednako lepo i za nas, i za zajednicu u Opštini Kanjiža."

Panon RTV

Projekat je Opština Kanjiža podržala sa dodatnih 10 miliona dinara, pa je za uređenje novog prostora utrošeno 15 miliona dinara.

Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža: „Drago mi je das mo i NIS-u uspeli da pronađemo sufinansijera za ovu ideju, a takođe smo srećni i zbog toga što je na današnjem otvaranju prisutno toliko ljudi, i posmatrajući njihova lica možemo videti koliko uživaju u mogućnostima koje ovaj prostor pruža."

Novi društveni prostor već čeka sve one koji žele da se igraju, a čim vremenske prilike st dozvole, biće završen i deo sa zelenilom.

eko park
Kanjiža
igralište

Slične vesti

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.