Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elvira Kovač izabrana je za jednog od potpredsednika Skupštine Republike Srbije

2020-10-22
20:53
Forrás
Pannon RTV
Izbor Elvire Kovač podržalo je 224 poslanika. Savez vojvođanskih Mađara nikada pre nije imao potpredsednika Skupštine u Beogradu.

Novoizabrana potpredsednica je za Panon RTV rekla da će zahvaljujući toj poziciji SVM imati bolji uvid u rad parlamenta i imaće veći uticaj na događaje.

Elvira Kovač je takođe govorila i o zaduženjima potpredsednika: „Pored vidljivih zadataka, da vodi sastanak kada predsednik nije u mogućnosti, potpredsednici pokrivaju mnogo toga. Sve zavisi od toga kako će šest potpredsednika rasporediti svoje odgovornosti, ali nas raduje činjenica da je danas popdne izabrani predsednik odmah sazvao sastanak kolegijuma, dakle uputio nam je signal, ali i javnosti da će koristiti sve mogućnosti, koja su mu data Poslovnikom o radu, jer se kolegijum u prošlosti sastajao vrlo retko i mogle su se čuti samo glasine. Dakle, alati parlamentarne diplomatije, posebno za nas evropske integracije, spoljni odnosi, razne konferencije, ima puno zadataka, konferencija, sve zavisi od područja."

Elvira Kovač
potpredsednik
SVM
skupština

Najnovije

19:37

Božićni vašar knjiga u Horgošu

U horgoškoj biblioteci organizovan je Božićni vašar knjiga, na kome su zainteresovani mogli da biraju između blizu 100 knjiga. Mnogi su za predstojeće praznike kupovali knjige za svoje najmilije.
18:07, Frissítve: 18:48

Zajedno za Oliverovo izlečenje

Širom sveta postoje dobronamerni ljudi, koji žele da pomognu Oliveru Palu Gajodiju iz Bajmoka, koji svojim donacijama pomažu u tome da dečak, koji će uskoro napuniti jednu godinu, dobije ono što mu je najpotrebnije: tretman genske terapije.

Najčitanije

Tragedija kod Bajmoka

Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.

Ilegalni migranti prevezeni iz opštine Novi Kneževac

Jutros su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prevezli oko 450 migranata iz opštine Novi Kneževac. Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, migranti su smešteni u za to određene prihvatne centre.