Ugrás a tartalomra
TANJUG/RADE PRELIC/bg

Elvira Kovač: Međustranački dijalog protekao u korektnoj i pozitivnoj atmosferi

2021.07.11
14:22
Forrás
Pannon RTV
Elvira Kovač je ocenila, da je juče održan dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima, protekao u korektnoj i pozitivnoj atmosferi.

U intervjuu za našu medijsku kuću, političarka iz redova Saveza vojvođanskih Mađara i potpredsednica republičkog parlamenta, je rekla je da se, osim o očekivanjima političkih stranaka od samog dijaloga, tokom dvodnevnog dijaloga razgovaralo i o situaciji u medijima. Učesnici se moraju dogovoriti o predlozima do 1. septembra, a tada moraju dostaviti svoja zapažanja. Činjenica da je, uz osam parlamentarnih frakcija, bilo zastupljeno i sedam opozicionih vanparlamentarnih stranaka, uključujući i one koje su bojkotovale nedavne izbore i prethodne runde dijaloga, daje nadu za umereno poverenje, dodala je Elvira Kovač. Učesnici dijaloga sastaće se ponovo sa evroparlamentarcima 17. i 18. septembra.

"S obzirom na to da se početkom aprila očekuju prevremeni parlamentarni izbori i da su svi iz opozicionih stranaka pričali o potrebi dogovora barem pola godine, šest meseci pre izbora, i sam Aleksandar Vučić se složio, kada se sastao sa njima. Zato da bi se stvari oko kojih su se dogovorili mogle primeniti i da se oseti njihov učinak. Dakle, zaista 6 meseci pre izbora, a to će biti početak oktobra, pa bi zato sve trebalo dogovoriti najkasnije do kraja septembra. Zbog toga su posrednici, evroparlamentarci, planirali da će, ako radni dokument bude na papiru do 1. septembra i svi ga mogu videti, onda će praktično završni dijalog biti 17. i 18. septembra, kada se možemo složiti i nadamo se da će svi moći glasati o tim pitanjima."

Elvira Kovač
dijalog

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.