Ugrás a tartalomra
Facebook/Kovács Elvira

Elvira Kovač: SVM ne podržava sankcije protiv Rusije

2022.12.29
15:43
2022.12.29
15:49
Forrás
Pannon RTV
SVM ne podržava sankcije protiv Rusije jer one ne rešavaju ništa, takođe ne podržava ni isporuku oružja. Istovremeno, SVM osuđuje agresiju i podržava teritorijalni integritet Ukrajine – naglasila je Elvira Kovač.

Poslanica Saveza vojvođanskih Mađara u republičkom parlamentu je u svom natpisu na Fejsbuku objavila da se stranka zalaže za mir, ali da se ne može odustati od interesa Srbije. „U ukrajinsko-ruskom konfliktu Savez vojvođanskih Mađara je na strani Srbije i svih njenih građana" – objavila je poslanica. Ona je podsetila da iako je sednica Spoljnopolitičkog odbora Skupštine Srbije odložena iz formalnih razloga, zvanični stav države se nije promenio i predsednik Odbora iz redova opozicije bi trebao da u punoj meri uvaži pravila kuće.

Elvira Kovač
SVM
Rusija
sankcije

Najnovije

12:34, Frissítve: 16:52

Korisno je čitati!

Na Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici je tokom prepodneva stiglo 120 dece, kako bi učestvovali na takmičenju „Korisno je čitati!“, u kojem su učenici od prvog do četvrtog razreda odmerili svoje znanje iz čitanja.
10:50

Nepromenjene cene goriva

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji gorivo će koštati isto kao i prethodne sedmice - cena i evrodizela i benzina ostaje nepromenjena. Evrodizel košta 182 dinara, a benzin 95 - 176.
17:37, Frissítve: 19:59

Kasni sazrevanje višnje u Feketiću

Zbog hladnijeg i vlažnijeg vremena od uobičajenog, može doći i do oštećenja roda. Kako kažu proizvođači, voće zbog niske otkupne cene ne vredi prodavati, pa se trude da ga prodaju prerađeno.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.