Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elvira Kovač traži da se ubrza izmena Zakona o finansijskoj brizi o porodici

2021.03.02
21:24
Forrás
Pannon RTV
Aktuelni zakon u nepovoljan položaj stavlja porodice i žene koje se bave poljoprivredom – upozorila je Elvira Kovač na današnjoj sednici republičke Skupštine.

Republička poslanica Saveza vojvođanskih Mađara je rekla da žene koje su angažovane  u poljoprivredi dve godine pre rođenja deteta treba da plaćaju doprinose kako bi nakon rođenja deteta dobile naknadu za porodiljsko bolovanje, dok u drugim oblastima zaposlene žene ovu naknadu dobijaju nakon što godinu i po dana uplaćuju doprinose. Ova polugodišnja razlika u plaćanju doprinosa  i po odluci Ustavnog suda dovodi u nepovoljan položaj porodice koje se bave poljoprivredom.

Političarka iz redova SVM-a je nadležnog ministra zamolila da se što pre uradi izmena zakona kako bi i žene koje rade u poljoprivredi uplaćivale godinu i po dana doprinose umesto sadašnjih dve godine.

„Ukoliko pogledamo vladin plan rada za 2021. godinu možemo da vidimo da izmena ovog zakona treba da bude ostvarena u u martu ove godine. Kako je danas već 2. mart, zbog toga smo skrenuli pažnju ministru da što pre pripremi predlog, kako bi Vlada prihvatila predlog promene zakona u delo koji se odnosi na finansijsku podršku porodicama sa decom u skladu sa rešenjem Ustavnog suda" rekla je Elvira Kovač, republička poslanica iz redova Saveza vojvođanskih Mađara.

Elvira Kovač
zakon
porodica

Najnovije

18:45

Pedesetogodišnjak među dinama

Gabor Sagmajster ponovo kreće na Dakar reli. Subotički motorista i ovoga puta vozi u najtežoj kategoriji, bez mehaničara. Dakar reli startuje 2. januara 2022. iz Haile u Saudijskoj Arabiji.

Najčitanije