Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Epidemijska situacija u Vrbasu i njegovoj okolini se pogoršava

2021.03.10
17:30
2021.03.10
17:48
Forrás
Pannon RTV
Kula je sada označena crvenom bojom, jer je broj zaraženih na dnevnom nivou dvocifren - rekla je dr Čila Balint Bajai, specijalista urgentne medicine Opšte bolnice Vrbas, gostujući u našoj emisiji „Javni poslovi".

U Opštoj bolnici Vrbas je za pacijente obolele od korona virusa rezervisano sedamdeset kreveta, i trenutno su svi kreveti zauzeti. U takvim slučajevima pacijenti se preusmeravaju u zdravstvene ustanove u Senti, Subotici i Somboru. Dr Čila Balint Bajai je dodala da većina pacijenata obično dolazi iz starosne grupe od 40-50 godina.

Dr Čila Balint Bajai, specijalista urgentne medicine, Opšta bolnica Vrbas: „Poručujem svima da se mere u svakom slučaju moraju poštovati. Puno puta čujem da je to samo jedan grip. Nije grip. Nije grip jer lečenje traje dugo, kao i sam oporavak. Od influenze se oporavimo za sedam dana. Od ovoga ne. Posebno ne oni koji dospeju u bolnicu, neki tamo ostaju i 40-50 dana. To je užasno dug period. Čak i ako napuste bolnicu, mnogi ljudi i posle toga pokazuju simptome, jer se u telu mogu stvoriti sitni trombovi, koji mogu dovesti do komplikacija u bilo kom trenutku."

epidemijska
situacija
Vrbas
Kula
pogoršava
Čila Balint Bajai
bolnica

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.