Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu

EU produžava trgovinske pogodnosti za zemlje Zapadnog Balkana

2020.11.12
16:00
2020.11.12
16:16
Forrás
Pannon RTV
Prema rečima evropske poslanice iz redova „Fides"-a, Enike Đeri, ta odluka je važna zbog evropske integracije regiona i zbog stvaranja strateške nezavisnosti Evrope.

Evropski parlament produžava trgovinske pogodnosti za zemlje Zapadnog Balkana za pet godina. Evropska poslanica iz redova „Fides"-a, Enike Đeri, kao odgovorna osoba za izveštaja ispred Narodne stranke, ocenila je ovu odluku kao važan korak u pogledu evropskih integracija regiona i stvaranja strateške nezavisnosti Evrope. Kako je rekla, države Zapadnog Balkana su njihovi najbliži susedi i saveznici, a njihova integracija je budućnost EU. Ona je dodala da, iako se tako odobrena pogodnost sada odnosi samo na nekoliko poljoprivrednih proizvoda, to ipak pruža dragocenu podršku regionu.

EU
Evropska Unija
Trgovina
Zapadni Balkan
produžava
Fides
Enika Đeri
Evropski parlament

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.