Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu

EU produžava trgovinske pogodnosti za zemlje Zapadnog Balkana

2020-11-12
16:00
2020-11-12
16:16
Forrás
Pannon RTV
Prema rečima evropske poslanice iz redova „Fides"-a, Enike Đeri, ta odluka je važna zbog evropske integracije regiona i zbog stvaranja strateške nezavisnosti Evrope.

Evropski parlament produžava trgovinske pogodnosti za zemlje Zapadnog Balkana za pet godina. Evropska poslanica iz redova „Fides"-a, Enike Đeri, kao odgovorna osoba za izveštaja ispred Narodne stranke, ocenila je ovu odluku kao važan korak u pogledu evropskih integracija regiona i stvaranja strateške nezavisnosti Evrope. Kako je rekla, države Zapadnog Balkana su njihovi najbliži susedi i saveznici, a njihova integracija je budućnost EU. Ona je dodala da, iako se tako odobrena pogodnost sada odnosi samo na nekoliko poljoprivrednih proizvoda, to ipak pruža dragocenu podršku regionu.

EU
Evropska Unija
Trgovina
Zapadni Balkan
produžava
Fides
Enika Đeri
Evropski parlament

Najnovije

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.