Ugrás a tartalomra
Evangélikus templom Verbászon
Pannon RTV

Evangelička crkva u Vrbasu biće obnovljena

2019-10-01
20:19
Forrás
RTV Pannon
Evangelička crkva u Vrbasu opasna je po život i zahteva rekonstrukciju, koju će podržati mađarska vlada.

Evangelička hrišćanska crkva augsburškog veroispovedanja je saopštila da je objekat u Vrbasu opasan po život i da mu je nužna rekonstrukcija. Crkva je građena 1820. godine i otada je više puta obnavljana. Njena posebna vrednost je u tome što je bila sedište nekadašnje bačke crkvene biskupije. Najvrednija joj je plafonska slika koja prikazuje reformatora Lutera, što je jedinstveno umetničko delo u celoj Vojvodini. Obnovu će podržati vlada Republike Mađarske.   

Evangelistička crkva
Vrbas
obnova
mađarska vlada

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.