Ugrás a tartalomra

Evropski dan jezika na Novosadskom univerzitetu

2023.09.26
18:17
2023.09.26
19:36
Forrás
Pannon RTV
Cilj programa je bio stavljanje naglaska na važnost učenja jezika, kao i da pokažu ljudima kako se jezik može učiti sa uživanjem.

Evropski dan jezika ovog 26. septembra obeležava se po 12 put, na šta je podsetio i Filozofski fakultet u Novom Sadu. Povodom ove godišnjice ispred Filozofskog fakulteta pripremljena je izložba pod nazivom „Ulica jezika“ na kojoj su predstavljeni jezički smerovi na fakultetu. Osim takmičenja vezanih za poznavanje jezika izlagači su predstavili i najpoznatija kulturna dobra.

„Ovaj događaj važan je za naš fakultet, za naš grad i našu državu, i u osnovi važan je za svakog čoveka koji voli jezike, voli da upozna druge države i otkriva druge kulture. Ova ideja potiče od Saveta Evrope. Inicijativa skreće pažnju na raznovrsnost jezika, dalje na to da je potrebno da se razumemo na više jezika“ kaže Tomislav Bukatarević, saradnik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Tomislav Bukatarević

Slične vesti

Najnovije

16:23, Frissítve: 16:39

Stručno predavanje za buduće pravnike

U Subotici je dr Emed Vereš, jedan od najuticajnijih i najuglednijih doktora pravnih nauka iz krugova mađarske zajednice Karpatskog basena, održao stručno predavanje za studente koje stipendira Mađarski nacionalni savet.

Najčitanije

U opštini Kanjiža se pojavio ptičiji grip

Na području opštine Kanjiža se pojavila visoko zarazna varijanta ptičijeg gripa. Žarište zaraze je ribnjak u Velebitu, gde je, prema procenama, poslednjih nedelja uginulo oko 600 sivih ždralova.