Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Exit festival i treći dan ostvario veliku posećenost

2021.07.11
19:20
2021.07.11
19:25
Forrás
Pannon RTV
Vratila se festivalska atmosfera, ali samo onima koji su vakcinisani ili mogu dokazati da nisu zaraženi korona virusom.

Oni su tokom večeri mogli uživati ​​u nastupima renomiranih izvođača poput izraelskog pevača Asafa Avidana ili nemačkog di-džeja Robina Šulca.

Exit festival piše istoriju. Ovo je prva međunarodna muzička manifestacija velikih razmera koja se održava u Evropi od početka epidemije. Desetine hiljada mladih iz 70 zemalja stigli su u Novi Sad, okupirali su Petrovaradinsku tvrđavu i uživaju u povratku festivalske atmosfere.

Pannon RTV

Dunja Dugonjić je došla iz Beograda: "Osećam da smo svi ujedinjeni i da se dobro osećamo."

Toni Caktas iz Austrije je posetio festival: "Devojke su prelepe, iskreno. A i muzika je dobra. Ovde možemo praviti žurku. Ali lepe devojke najviše doprinose atmosferi."

Dora Kiš i Rita Sarvaš su došle iz Mađarske: „ Ja govorim i srpski, pa smo se sa svima upoznale. Puno je Francuza, Engleza.

"Kada odete kući, šta biste prvo rekli prijateljima koji nisu bili ovde?"

- Da smo posetili jedan festival nakon dve godine.

- Da, to je samo festival. Mislim da je ogroman."

Od stranih izvođača, veliki broj posetilaca je uživao na koncertu izraelca Asafa Avidana.

Pannon RTV

Poznati di-džejevi poput, Robina Šulca ili Pola van Dajka, doveli su publiku na velikoj pozornici do usijanja. Pre svog nastupa, veteran elektronske muzike, je rekao našoj ekipi da je vrlo uzbuđen što će nakon toliko vremena moći ponovo da nastupi pred velikom publikom.

"Sve se promenilo. Što se tiče mog umetničkog života, najveću inspiraciju crpim iz samog života. Kako su se naši životi promenili, tako su se promenile i moje inspiracije. Ovo razdoblje je bilo i ostaje izazov. Ali činjenica da smo sada ovde, pokazuje da se stvari kreću u dobrom smeru."

Pannon RTV

Ni tematske pozornice nisu ostale prazne. Između ostalog, pozornica Sajlent disko, koja promoviše latino muziku ili zabavu sa slušalicama, i dalje privlači one koji žele zabavu. A Dens Arena je ostala dominantno mesto održavanja festivala. I ove godine posetioci mogu kupiti hranu ili piće samo sa festivalskim kartama. Vatrogasci i medicinske ekipe takođe vode računa o zdravlju i bezbednosti učesnika.

EXIT
festival

Najnovije

17:13

Protest poljoprivrednika u Subotici

Poljoprivrednici i predstavnici vlasti nisu uspeli da se slože. Protesti se nastavljaju širom Vojvodine. U Subotici u Štrosmajerovoj ulici okupilo se 80 traktora, gde je i put bio zatvoren na sat vremena.
16:25, Frissítve: 16:39

Šire ostvarivanje prava nacionalnih zajednica

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije je po četvrti put organizovalo sastanak povodom akcionog plana za period 2022-2025. godine. Pomenuti dokument bavi se ostvarivanjem prava nacionalnih manjina.
15:55, Frissítve: 16:01

Velika investicija stiže u Mađarsku

Najavili su najveću investiciju Mađarske do sada. Kineska kompanija „Contemporary Amperex Technology Co. Limited" (CATL), najveći svetski proizvođač akumulatora, u Debrecinu osniva svoju drugu evropsku fabriku.

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.