Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Fenomen cvetanja Tise se nastavlja kod Kanjiže

2022.06.17
12:48
2022.06.17
18:31
Forrás
Pannon RTV
Svi oni koji su pratili ovaj jedinstveni fenomen, sa obale ili na vodi, su bili svedoci ogromnog roja insekata. Svadbeni ples insekata je trajao više od sat vremena. Na ovom fenomenu i njegovim snimcima može da pozavidi čak i „National Geographic".

Mnogi su iz čamaca i brodova uživali u cvetanju Tise u Kanjiži. U četvrtak predveče je svadbeni ples insekata bio prilično spektakularan.

Spektakularni fenomen pomno je pratila i naša medijska kuća, i nismo zažalili. Evo slika s lica mesta:

Jelena Kalmar, Subotica: "Nikad to nisam videla u životu, iako smo bili ovde nekoliko puta, ali nikad kada je Tisa cvetala."

Ferenc Pastor, Subotica: "Videli smo to i pre, pre četiri godine smo to doživeli ali ne u ovakvom broju, tada je tamo u krivini bilo nešto malobrojno. Kako sam se informisao putem radija, dosta je veliki roj insekata."

Ako je neko propustio cvetanje tise u četvrtak, a želeo bi da to vidi, to svakako može učiniti u petak i subotu, jer ćemo tada još uvek moći da vidimo ​​ogroman roj insekata zvanog Tiski cvet.

cvetanje Tise
Tisa
Kanjiža

Najnovije

16:27

Struja od novembra skuplja za 8 odsto

Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na povećanje cene struje od 1. novembra za 8 odsto, saznaje RTS. Kilovat-sat struje za domaćinstva i male kupce biće 10,26 dinara, sa PDV-om 14,29 dinara. Struja je prethodno poskupela 1. maja.
16:12

Izbori 17. decembra?!

Prema pisanju pojedinih medija, Srpska napredna stranka je donela odluku da tog datuma u Srbiji budu održani parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori, kao i izbori u nekim opštinama.
18:19, Frissítve: 19:26

Sa dronovima i robotima za napredak učenika

Rotari klubovi Beograda i Novog Sada donirali su 200 dronova i 200 robota informatičkim sekcijama u vojvođanskim školama, i to u okviru projekta pod nazivom „Za lepšu školu”. U isto vreme renoviran je i nameštaj u 25 vojvođanskih vrtića.

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.