Ugrás a tartalomra

Festival Hungarikum u Segedinu

2019-08-05
18:30
Forrás
Pannon RTV
Festival Hungarikum na segedinskom Trgu Sečenji od četvrtka očekuje posetioce sa bogatom ponudom kvalitetne mađarske hrane, tradicionalnih zanatskih proizvoda i kulturnih vrednosti.

Manifestacija je nastala 2008. godine sa namerom da predstavi istorijsku tradiciju i vrednosti Mađara na koje svi možemo biti ponosni. Oko 70 izlagača će tokom četiri dana nuditi svoje proizvode na Trgu Sečenji. Posetioci će imati priliku da degustiraju vina, rakije, kvalitetne mesne proizvode, džemove i sokove bez konzervansa. U subotu prepodne možemo saznati kako se priprema deo hungarikuma, jagnjeći paprikaš na Karcagi način, koji može da se proba na licu mesta. Jedna od glavnih atrakcija biće pečenje gigantskog kurtoš kolača. Pored toga, na trgu će svoje proizvode izložiti kožari, lončari, rezbari drveta, slikari svile i mnogi drugi majstori svog zanata. Na manifestaciji koja traje do nedelje, održaće se izložba mađarskih pasmina i sokolara, a folklorni nastupi, koncerti narodne i zabavne muzike zabavljaće okupljene.

Segedin
Festival Hungarikum

Slične vesti

Najnovije

19:35, Frissítve: 19:40

U Somboru obeležen Dan grada

Na centralnoj proslavi prisutna su između ostalog podsetili na formiranje prvog uređenog parka u Somboru, a predstavljena je i istorija Somborskog pevačkog društva.
16:47, Frissítve: 16:55

Festival kobasica u Belom Blatu

U banatskom selu je održan VII. Festival kobasica, koji je od jedne inicijative za oživljavanja tradicije svinjokolja, prerastao u jednu od najmasovnijih manifestacija u regionu.
20:28

Teranje zime u Padeju

Veštice, mačke, Zoro, čak i Spajdermen priključili su teranju zime u nedelju. Mađarski kulturni klub "Takatš Rafael" organizovao je karnevalsku povorku, maškare sa kojom tradicionalno dočekuju proleće

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

U Vojvodini prijavljena epidemija gripa

Od sutra do 21. februara obustava rada školskih i predškolskih ustanova a u Vojvodini zbog epidemije gripa - objavila je vest Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na svom internet portalu.