Ugrás a tartalomra

Festival Hungarikum u Segedinu

2019-08-05
18:30
Forrás
Pannon RTV
Festival Hungarikum na segedinskom Trgu Sečenji od četvrtka očekuje posetioce sa bogatom ponudom kvalitetne mađarske hrane, tradicionalnih zanatskih proizvoda i kulturnih vrednosti.

Manifestacija je nastala 2008. godine sa namerom da predstavi istorijsku tradiciju i vrednosti Mađara na koje svi možemo biti ponosni. Oko 70 izlagača će tokom četiri dana nuditi svoje proizvode na Trgu Sečenji. Posetioci će imati priliku da degustiraju vina, rakije, kvalitetne mesne proizvode, džemove i sokove bez konzervansa. U subotu prepodne možemo saznati kako se priprema deo hungarikuma, jagnjeći paprikaš na Karcagi način, koji može da se proba na licu mesta. Jedna od glavnih atrakcija biće pečenje gigantskog kurtoš kolača. Pored toga, na trgu će svoje proizvode izložiti kožari, lončari, rezbari drveta, slikari svile i mnogi drugi majstori svog zanata. Na manifestaciji koja traje do nedelje, održaće se izložba mađarskih pasmina i sokolara, a folklorni nastupi, koncerti narodne i zabavne muzike zabavljaće okupljene.

Segedin
Festival Hungarikum

Slične vesti

Najnovije

04:27, Frissítve: 17:16

Cvetna nedelja

Otpočinje Velika nedelja, poslednji dani velikog posta koji nas priprema za Uskrs. Na ovaj dan hrišćani se prisećaju ulaska Isusa Hrista u Jerusalim.

Najčitanije

Vučić: uvodimo nove mere

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio: pooštrava se zabrana kretanja za vikend ali i kućni ljubimcima je vraćen termin za šetnju.

1171 zaraženih koronavirusom u Srbiji

Zaraza je dijagnostikovana kod 111 ljudi u jednom danu. Testirano je 637 osoba, od tog broja je kod 526 osoba test bio negativan. Dosad je ukupno kod 5008 osoba urađen test