Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Festival vojvođanskog mađarskog filma u Senti

2021.10.15
09:24
2021.10.15
17:19
Forrás
Pannon RTV
Povodom Dana vojvođanskog mađarskog filma, u nekoliko gradova su organizovane projekcije. U Senti su u četvrtak zainteresovani mogli da pogledaju više ostvarenja.

Katalin Domanj je došla na projekciju sa svojom prijateljicom Eržebet, jer joj je ostao u sećanju filma pod nazivom „Čamdžije", koji je takođe prikazan ovde pre nekoliko godina, a snimili su ga vojvođanski umetnici, pa je zato sada i ove filmove čekala sa nestrpljenjem: „Sada smo posebno zainteresovani jer će ovde biti vojvođanskih filmova pa ih želimo pogledati."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Glavni organizator ove serije događaja je Filmska radionica Cinema u Kanjiži, a projekcija koja je održana u Domu stvaralaštva u Senti je ostvarena u saradnji sa Kulturno-obrazovnim centrom „Turzo Lajoš". Glavni cilj događaja je da se predstave i promovišu savremena filmska ostvarenja vojvođanskih Mađara široj javnosti.

Rihard Huđik, direktor, Kulturno-obrazovni centar „Turzo Lajoš", Senta: „Naš cilj je da nastavimo ovu tradiciju. Smatramo to važnom tradicijom. Ovo je jedan od najvažnijih događaja filmske umetnosti i vojvođanske kulture, pa ovim putem negujemo tradiciju filmske umetnosti, ali istovremeno možemo zainteresovanoj publici predstaviti rad savremenih vojvođanskih reditelja, glumaca i dramaturga."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Na ovoj senćanskoj manifestaciji publika je mogla pogledati, između ostalog, i film pod nazivom „U čamcu-pravac Tokio". Ovo ostvarenje je realizovao naš kolega Žolt Herceg zajedno sa nekoliko saradnika zaposlenih u Panon televiziji.

Senta
Festival vojvođanskog mađarskog filma
film
Žolt Herceg

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.