Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75 godina

2022.06.25
16:18
2022.06.25
20:20
Forrás
Pannon RTV
FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75. godišnjicu. Povodom ovog jubileja predat je na korišćenje novi teren sa veštačkom travom i sistem za navodnjavanje glavnog terena. Klub je za sve zainteresovane organizovao porodični dan i prijateljsku utakmicu.

Proslava rođendana fudbalskog kluba Vinogradar iz Hajdukova je započela već tradicionalnom fudbalskom utakmicom između roditelja i dece. Deca su jedva čekale da pokažu svoje fudbalsko umeće.

Gerge Timar:

"Volim fudbal jer je to ekipni sport i mogu se sklapati prijateljstva, ja ovde igram više od pola godine.

- Na kojoj poziciji igraš?

– Ponekad sam vezni igrač, ali uglavnom igram u odbrani.”

Mate Radaković:

„-Igram na svakoj poziciji.

- Koja je tvoja omiljena pozicija?

- Napadač.

- Zašto, voliš da postižeš golove?

– Da, svi ti dodaju loptu, pa je tako lakše postići pogodak.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

U sklopu svečanosti je održana i promocija za buduće mlade naraštaje, potencijalne polaznike kluba.

Ervin Tešić, trener mladih naraštaja, Fudbalski klub Vinogradar: „Oni koji su danas možda propustili priliku da se upišu, nisu zakasnili da postanu članovi fudbalskog kluba ovde u Hajdukovu. Još uvek se možete prijaviti i informacije su već podeljene na društvenim mrežama."

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Novi fudbalski teren sa veštačkom travom je nastao uz podršku Fudbalske akademije TSC-a iz Bačke Topole, jer je i klub iz Hajdukova član sistema fudbalskih klubova u okviru akademije.

Janoš Žemberi, predsednik Fudbalskog kluba TSC: „Da bi se održavali kvalitetani treninzi, potreban vam je ovakav teren. Današnjoj deci ovo je potrebno da bi uopšte mogli trenirati tokom zime Tako da smo jako srećni što je ovakav teren izgrađen, možda je trebao biti izgrađena još ranije. Drago nam je što ovde imamo kadrove i trenere s kojima možemo raditi, a nadamo se da će nam i odavde dolaziti puno dece."

Osim terena sa veštačkom travom, uručen je i sistem za navodnjavanja glavnog terena. Rođendansko slavlje se završava fudbalskom utakmicom između FK Vinogradara i FK Roham iz Nove Crnje.

Vinogradar
FK Vinogradar
Hajdukovo

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.