Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fondacija Prosperitati ima sedam hiljada uspešnih ostvarenja

2018.07.26
17:54
Forrás
Pannon RTV
Balint Juhas, rukovodilac Fondacije govorio u Tušvanjošu, Rumunija.

Na Slobodonom uiverzitetu koji se upravo odvija u rumunskom mestu Tušnadfurdo, mađarska Privredna komora organizovala je panel diskusiju na temu: Uspesi u Karpatskom basenu. Pod Fondacijom Prosperitati u Vojvodini ostvareno je preko sedam hiljada uspešnih realizacija, izjavio je Balint Juhas, rukovodilac Fondacije.

„Mi sve realizovane ugovore smatramo uspesima. U današnjem obraćanju izdvojio bih jednu startap firmu i jedno srednje preduzeće, s ozbirom da je izvoz centralna tema panel diskusije. Imamo jedan uspešan startap proizvod, kvalitetnu čokoladu, ili kvalitetnu životnu namirnicu, to je „Reel" čokolada iz Sente koja je, mislim, osvojila tržište Srbije kvalitetom. Prisutna je na značajnim prodajnim mestima, i potencijalno je značajan izvozni artikal. Firma „Belmil team" iz Ade je veliki izvoznik koji proizvodi svoju robu, školske torbe i izvoze u blizu 30 zemalja. Mislim da je to uspešna priča o jednom srednjem preduzeću. Želeo bih da govorim i o preduzeću „Termometal" koje se oslanja na strane partnere, ove godine su otvorili sto novih radnih mesta" rekao je Juhas za Panon RTV i dodao: „Ne može se govoriti o tendenciji, ali prisutan je i povratak radnika iz inostranstva i treba i to pomenuti, jer je i to jedan od razloga zašto radimo ovakve programe."

Fondacija Prosperitati
Vojvodina

Najnovije

Najčitanije

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.