Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Forum mladih SVM: Ne treba se bojati politike

2019-10-19
14:26
2019-10-19
22:45
Forrás
Pannon RTV
Nandor Kiš je novi predsednik Foruma mladih SVM. Na izbornoj skupštini održanoj u petak, lideri 17 lokalnih omladinskih organizacija izabrali su i potpredsednika.

26-godišnji Ađanin, ekonomista Nandor Kiš jednoglasno je izabran za predsednika Foruma mladih SVM-a, sa mandatom na dve godine. On nasleđuje Sabolča Fehera, koji je prethodne četiri godine bio na mestu predsednika ove organizacije. Osnovni cilj novog predsednika je promovisanje politike među mladima. “Važno je mlade ljude približiti politici. Angažujemo ih da pokažemo da je ovo prilika gde oni mogu nešto da urade za manjinske Mađare, da sebi kod kuće stvore humanije okruženje” rekao je novoizabrani predsednik.

Za potpredsednika Foruma mladih SVM-a izabran je 23-godišnji Norbert Odri. Od svoje 18. godine on je član Saveza vojvođanskih Mađara. “Kad mladi čuju za politiku, neka se ne plaše. Ne govorimo o politici, koje se treba bojati. Ovo je posvećenost zajednici i spremnost za rad” ohrabruje potpredsednik, koji je trenutno student pete godine veterine na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Mladi ljudi poručuju da se ne treba bojati politike. Ako postajete članovi Foruma mladih, možete prisustvovati kursevima, kampovima i zabavnim događajima. Sledeći događaj – Fudbal u 2019 minuta - planiran je za 30. novembar u Senti.

forum mladih
Savez vojvođanskih Mađara
Nandor Kiš

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.