Ugrás a tartalomra

Foto izložba o Imreu Kertesu u Subotici

2019-10-13
10:30
2019-10-13
10:38
Forrás
Pannon RTV
Povodom 90 godina od rođenja mađarskog pisca i nobelovca Imrea Kertesa u Subotici će biti organizovana foto izložba.

Postavka će predstaviti pisca u godinama školovanja, kao i potresnu sudbinu njegove prve supruge Albine Vaš, javlja mađarska agencija MTI. Foto izložba biće otvorena od 17. oktobra do 11. novembra u Savremenoj galeriji u Subotici. Najveći deo izložbenog materijala po prvi put će naći pred publikom.

Postavku će otvoriti Zoltan Hafner, direktor Instituta  Imre Kertes u 18 časova, a u 20 časova u subotičkom pozorištu „Kostolanji Deže" glumac  Šandor Lukač, izvešće adaptaciju romana „Kadiš za nerođeno dete".

Organizaciju izložbe podržava Institut Imre Kertes.

izložba

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.