Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Fremond: naš strateški interes je da se na gradski prečistač priključe i privatna preduzeća

2021.04.08
18:25
Forrás
Pannon RTV
Smanjenje zagađenosti rečice Krivaje i dalje je od izuzetne važnosti za Bačku Topolu i okolinu – rekao je Arpad Fremond u svom obraćanju na današnjoj sednici republičke Skupštine.
Pannon RTV/Idei Sándor

Poslanik SVM-a takođe je zamolio Ministarstvo za zaštitu životne sredine da pomogne privatnim preduzećima u izgradnji sopstvenih primarnih i sekundarnih prečistača. Fremond je rekao da bi prema planovima prečistač otpadnih voda u Bačkoj Topoli tokom ove godine trebao da počne sa probnim radom. Poslanik je naglasio da je njihov strateški cilj da se i veliki zagađivači prikopčaju na prečistač otpadnih voda. Više velikih preduzeća je izrazilo spremnost za saradnju i uložili su značajne iznose u projekte zaštite životne sredine – dodao je Fremond.

„Svesni smo da je reč o kompleksnim, teškim i dugotrajnim procesima, a za građane  Bajše, Bačke Topole, Malog Iđoša i Srbobrana je važan  svaki dan i svaka nedelja i svaki mesec,  a ne svaka godina. Ozdravljenje životne sredine ne sme da čeka i zbog toga se ponovo obraćam  Ministarstvu zaštite životne sredine sa pitanjem, da li postoji način za ubrzavanje rešavanja problema, da svi zajedno, Ministarstvo, lokalna samouprava, privredni subjekti, da se ukjučimo u rešavanje ovog problema? Da li postoje sredstva i fondovi preko kojih bi Ministarstvo moglo da prodrži projekte opštine Bačka Topola  i koji bi omogućili rešavanje ovog problema? Dugotrajno rešenje podrazumeva da pored centralnog prečistača svaka kompanija izgradi vlastiti, sopstveni primarni i sekundarni prečistač."

Arpad Fremond
Bačka Topola
Krivaja

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.