Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Dobó Krisztián

Fremond: odlučujemo o jačanju autonomije MNS-a

2022.11.10
11:59
2022.11.10
16:31
Forrás
Pannon RTV
Izrazio je uverenje da će u nedelju na izborima za manjinske nacionalne savete birači potvrditi listu „Mađarska sloga“.

Na izborima 13. novembra donosimo odluku o tome da li ćemo jačati autonomiju Mađarskog nacionalnog saveta – o tome je govorio Arpad Fremond u emisiji „Napindito“ na Subotičkom mađarskom radiju. Nosilac lise „Mađarska sloga“ rekao je da je uveren da birači znaju da su važni kulturna autonomija, obrazovanje i informisanje. „Iskreni smo prema biračima, činimo ono što smo i obećali. Nikada nismo davali neodgovorna obećanja – to karakteriše i politiku Saveza vojvođanskih Mađara“ dodao je Fremond.

„Sve smo uložili u ovu kampanju. Zbog toga što su birači to zaslužili. Zaslužili su da kažemo šta je ostvareno, odnosno ne treba da se stidimo  onoga što smo realizovali u proteklom periodu. Verujem da Mađarski nacionalni savet ima takve rezultate koji su veoma važni, da je MNS praktično u celini ugrađen u pravni sistem Srbije. Dakle, država Srbija ga finansira i podržava, priznaje zastavu vojvođanskih Mađara. Crveno-belo-zelenu sa grbom u sredini. Podržava i pomaže grb MNS-a i čitavu instituciju. I podrška iz Mađarske jednostavnije stiže u instituciju koju priznaje država Srbije, odnosno smatra je svojom. Na taj način možemo da pomažemo i zajednici, podržimo je i zajednica ima budućnost“ rekao je Arpad Fremond, nosilac liste „Mađarska sloga“.

Arpad Fremond
MNS
izbori
izbori nacionalnih manjina
Mađarska sloga

Najnovije

12:19, Frissítve: 16:24

Posadi drvo, misli na budućnost!

U organizaciji Foruma mladih Saveza vojvođanskih Mađara u Senti je posađeno stotinu sadnica. U narednom periodu akcija će se nastaviti u nekoliko vojvođanskih naselja, čime će se povećati broj zelenih površina.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.