Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Frižider za 4 miliona?

2019-11-07
18:28
2019-11-07
18:36
Forrás
Pannon RTV
Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

U šest hala beogradskog sajma može se pronaći sve, od minimalističkog stila do zapanjujuće kitnjastih delova nameštaja.

4 miliona i 210 hiljada dinara. Toliko košta frižider prikazan na slici. Naravno, to nije jedan običan kućni aparat, nego zajednički projekat modne kuće Dolce & Gabbana i preduzeća za proizvodnju kućanskih aparata, Smeg. Neobični frižider na kome su prikazani Sveti Đorđe i zmaj, dizajnirao je Đanfranko Fiore. Spolja izgleda kao umetničko delo, ali sa unutrašnje strane to je jedan običan frižider.

Zajednička serija dve kompanije podrazumeva 100 unikatnih, ručno oslikanih komada, od kojih je svaki delo jednog poznatog dizajnera.

Jelena Kalanj, prodavačica, Smeg: „Cela serija Smeg inspirisana je sicilijanskim motivima. Videćete da je na nekim motivima prikazan vulkan Etna. U suštini su to sve srednjovekovni motivi. "

Frižider sa Svetim Đorđem je najskuplji eksponat sajma nameštaja u Beogradu. Proizvođač je međutim mislio i na one koji vole dizajnirani nameštaj, ali ne žele da za samo jedan frižider potroše cenu jednog stana ili manje kuće. U saradnji sa dizajnerima modne kuće Dolce & Gabbana, Smeg je stvorio seriju pod imenom Božanstvena kuhinja, koja svojim jedinstvenim, šarenim elementima može transformisati svaki dom u umetnički prostor. Dizajneri su kućanske aparate ukrasili sa dva sicilijanska motiv. Jedan je žut, sa  jabukama, krušama i trešnjama, a drugi plava i bela majolika.

Pavel Frankov, menadžer prodaje za srednju i istočnu Evropu, Smeg: „Nakon kreiranja ručno oslikanih frižidera Dolce & Gabbana - koji su u osnovi umetničko delo, slike - i nakon što se projekat pokazao kao uspešan, kompanija je smatrala da bi bilo dobro napraviti jedan pristupačniji frižider, da tako kažem, za širu publiku. Ovde vidite frižider iz serije Božanstvena kuhinja, ali je isti dizajn i na šporetima, aspiratorima, kako bi se prikazao mediteranski stil, mediteranska kuhinja."

Na 57.međunarodnom sajmu nameštaja u Beogradu učestvuje više od 500 izlagača iz 38 zemalja. Nameštaj nije dostupan samo po astronomskim cenama, izlagači posetioce do nedelje  čekaju sa 20-30 odsto popusta, ali postoji i štand na kome se roba može kupiti i za 70 odsto povoljnije od cene u prodavnici. 

frižider

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

Vaspitačice vaspitačicama

Prvo stručno savetovanje mađarskih vaspitača u Vojvodini održano je kao događaj, koji su inicirali vaspitači.