Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fudbalska akademija "Njerš Ištvan" slavi deceniju postojanja

2021.10.16
15:39
2021.10.16
18:10
Forrás
Pannon RTV
Svečanost je započela himnom sportskog udruženja. Nakon toga, predsednik Jene Utaši je predstavio najlepše trenutke akademije u poslednjih deset godina, odnosno došlo je i do prezentacije knjiga.

Događaju je prisustvovao i fudbaler Bertalan Bočkai, koji je nedavno prešao iz mađarskog Honveda u ekipu TSC -u iz Bačke Topole.

U proteklih deset godina je stotine dece izabralo akademiju u Totovom Selu. Florian Čeke iz Ruskog Sela je član akademije tri godine. Po njegovom mišljenju, postoje svi uslovi za razvoj, sve što treba je istrajnost i puno vežbanja: "Toplo preporučujem ovu akademiju svima, jer su ovde odlični uslovi, treneri su jako dobri, možete se dobro razvijati i treninzi su dobri."

Pannon RTV

Pre deset godina ustanova nije imala ni svoj fudbalski teren, tadašnja igračke grupe su trenirale na terenima drugih naselja. Od tada je, međutim, ustanova bogatija sa dva travnata terena i sa jednim terenom gde je veštačka trava.

Ivan Ruža, trener ekipe U17, dospeo je na akademiju pre deset godina kao igrač: „Treninzi su se od tog perioda uveliko promenili, budući da se fudbal i struka razvijaju i moramo slediti ovaj put, pa tako se i fudbaleri razvijaju, to dobro pokazuje i činjenica da smo se sa dva uzrasta takmičili u drugoj ligi, a cilj je da se i sledeće godine treći uzrast dovede na taj nivo. Trenutno mislim da je to stvarnost za nas."

Pannon RTV

Pre nekoliko nedelja akademija se proširila i sopstvenom teretanom koja je realizovana uz podršku Fondacije "Betlen Gabor". Ima manje sprava za snagu od prosečne teretane, ali postoje sportski rekviziti koji u potpunosti mogu pomoći mladim sportistima da održavaju kondiciju.

Lajoš Kiš, kondicioni trener: "Primarni cilj ovih učenika nije da povećaju masu, već da im se pruže vežbe potrebne za osnovne treninga koje će primenjivati, posebno u svakodnevnom životu, a zatim na tome možemo nadograditi treninge specifične za sport."

Pannon RTV

Ustanova je svoja vrata otvorila 10. oktobra 2011.godine, a od tada su realizovana brojna ulaganja, što je akademiji omogućilo da se i dalje usresredi na osposobljavanje mladih.

Jene Utaši, predsednik Fudbalske akademije "Njerš Ištvan": „Budućnost im je ovde osigurana ako su uporni i talentovani. Uostalom, imamo bliske odnose sa fudbalskom akademijom TSC -a u Bačkoj Topoli, budući da smo locirani u njenom sedištu, imamo i dogovor sa Fudbalskim klubom "Tisa" iz Adorjana."

Pannon RTV

Očekuje se da će sportska dvorana biti završena do maja sledeće godine, a u planu je i izgradnja posebnog terena za golmane i jednog bazena.

Fudbalska akademija
Fudbalska akademija „Njerš Ištvan"
slava
Jene Utaši

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.