Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fudbalska akademija "Njerš Ištvan" slavi deceniju postojanja

2021.10.16
15:39
2021.10.16
18:10
Forrás
Pannon RTV
Svečanost je započela himnom sportskog udruženja. Nakon toga, predsednik Jene Utaši je predstavio najlepše trenutke akademije u poslednjih deset godina, odnosno došlo je i do prezentacije knjiga.

Događaju je prisustvovao i fudbaler Bertalan Bočkai, koji je nedavno prešao iz mađarskog Honveda u ekipu TSC -u iz Bačke Topole.

U proteklih deset godina je stotine dece izabralo akademiju u Totovom Selu. Florian Čeke iz Ruskog Sela je član akademije tri godine. Po njegovom mišljenju, postoje svi uslovi za razvoj, sve što treba je istrajnost i puno vežbanja: "Toplo preporučujem ovu akademiju svima, jer su ovde odlični uslovi, treneri su jako dobri, možete se dobro razvijati i treninzi su dobri."

Pannon RTV

Pre deset godina ustanova nije imala ni svoj fudbalski teren, tadašnja igračke grupe su trenirale na terenima drugih naselja. Od tada je, međutim, ustanova bogatija sa dva travnata terena i sa jednim terenom gde je veštačka trava.

Ivan Ruža, trener ekipe U17, dospeo je na akademiju pre deset godina kao igrač: „Treninzi su se od tog perioda uveliko promenili, budući da se fudbal i struka razvijaju i moramo slediti ovaj put, pa tako se i fudbaleri razvijaju, to dobro pokazuje i činjenica da smo se sa dva uzrasta takmičili u drugoj ligi, a cilj je da se i sledeće godine treći uzrast dovede na taj nivo. Trenutno mislim da je to stvarnost za nas."

Pannon RTV

Pre nekoliko nedelja akademija se proširila i sopstvenom teretanom koja je realizovana uz podršku Fondacije "Betlen Gabor". Ima manje sprava za snagu od prosečne teretane, ali postoje sportski rekviziti koji u potpunosti mogu pomoći mladim sportistima da održavaju kondiciju.

Lajoš Kiš, kondicioni trener: "Primarni cilj ovih učenika nije da povećaju masu, već da im se pruže vežbe potrebne za osnovne treninga koje će primenjivati, posebno u svakodnevnom životu, a zatim na tome možemo nadograditi treninge specifične za sport."

Pannon RTV

Ustanova je svoja vrata otvorila 10. oktobra 2011.godine, a od tada su realizovana brojna ulaganja, što je akademiji omogućilo da se i dalje usresredi na osposobljavanje mladih.

Jene Utaši, predsednik Fudbalske akademije "Njerš Ištvan": „Budućnost im je ovde osigurana ako su uporni i talentovani. Uostalom, imamo bliske odnose sa fudbalskom akademijom TSC -a u Bačkoj Topoli, budući da smo locirani u njenom sedištu, imamo i dogovor sa Fudbalskim klubom "Tisa" iz Adorjana."

Pannon RTV

Očekuje se da će sportska dvorana biti završena do maja sledeće godine, a u planu je i izgradnja posebnog terena za golmane i jednog bazena.

Fudbalska akademija
Fudbalska akademija „Njerš Ištvan"
slava
Jene Utaši

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!