Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gabor Gion: Program privrednog razvoja stvara vrednosti

2019-11-13
19:06
2019-11-13
19:28
Forrás
Pannon RTV
Otvoren je novi logistički centar preduzeća „Sila" u Staroj Moravici. Vrednost investicije je 145 miliona dinara.

Od tog iznosa mađarska Vlada i Fondacija Prosperitati obezbedile su oko 50 miliona dinara, a ostatak investicije preduzeće je obezbedilo iz sopstvenih izvora, kao i povoljnih kredita.

U odgovarajućem stilu, presecanjem lanca, otvoren je u sredu popodne u Staroj Moravici novi logistički centar preduzeća „Sila". Vladnik Bela Meheš na svečanom otvaranju rekao je da će zahvaljujući ovom ulaganju preduzeće moći brže da radi, što je neophodan uslov na tržištu.

„Naši kupci traže od nas da budemo veoma brzi. Da isporuka bude veoma brza, i verujem da je ova investicija tome najviše i doprinela. Naši proizvodi su dostupni, možemo brzo da reagujemo na narudžbine, i kupci su zadovoljni, što je, smatram, za jedno proizvodno preduzeće izuzetno važno" dodao je Bela Meheš.

Na otvaranju novog pogona preduzeća koje se pretežno bavi proizvodnjom lanaca, Ištvan Pastor, predsednik SVM-a je rekao da su tehnološke inovacije važne kako za preduzeće tako i za njegove zaposlene: „Vidim da svi nastoje da iskoriste ove mogućnosti koje sada možemo da ostvarimo zahvaljujući mađarskoj Vladi i kroz program privrednog razvoja. Upravo da iskoriste na način da ojačaju svoje pozicije na tržištu, tako da se tehnološki razviju, da budu konkurentniji, što je važno za preduzeće, i važno i za zaposlene."

Novi logistički centar preduzeća „Sila" obišao je i Gabor Gion. Mađarski državni sekretar za oblast finansija rekao je da program privrednog razvoja smatraju izuzetno važnim: „Tamo gde može da se vidi razvoj, gde može da se vidi stvaranje novih vrednosti, tamo gde može da se vidi rast, to je uvek dobar prizor. Uverio sam se da ovaj program privrednog razvoja, koji smo pokrenuli, kod ovako uspešnih preduzeća, doprinosi daljem uspehu."

Preduzeće „Sila" svoje proizvode izvozi između ostalog u Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Italiju, Švedsku i Sloveniju. Trenutno zapošljava 200 radnika.

Fondacija Prosperitati
Gabor Gion
Ištvan Pastor
Stara Moravica
Bela Meheš

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.